Looduses viibimise eelised (nt vaimse ja füüsilise tervise paranemine) on pandeemiajärgses maailmas selged, nähes, kuidas paljud reisijad otsivad täielikku loodusesse sukeldumise võimalust. Heaolu- ja loodusreisid on muutumas uueks tugevaks trendiks.

Leedus on looduseotsijatele lai valik ainulaadseid sihtkohti, mis pakuvad talvehooajal täiuslikku põgenemist — autentsed majakesed, mis on peidetud metsadesse, erinevad järveäärsed majutusvõimalused vee rahustava toime nautimiseks või stiilsed ja mugavad moodsa arhitektuuriga hooned, mis loovad kontrasti rohelusele.

Katkesta ühendus metsamajakeses

Pesakasti tüüpi majutus või metsamajake võib tekitada tunde, nagu oleksid sa eikuskil. Üks selline pesakast, nimega EtnoHut, oli peamiselt disainitud isikliku arhitektuuriprojektina — võimalikult väike, kuid piisavalt kompaktne, et mahutada ja pakkuda mugavust kahele inimesele. See sobib puhkajatele, kes soovivad tunda ruumi jõudu ja kontrasti loodusega — pisike eluase on piiratud 50 aakri suuruse tiheda metsaga.

Edasi kirde poole suundudes leiate Leedu suurima regionaalpargi — Labanorase metsa koos massiivsete männipuude ja nende vahele peidetud järvedega. InWoods Inkilas on kodune hästivarustatud onn, mis on peidetud metsa südamesse. Selle külastajad on kutsutud sukelduma hingepuudutavasse kogemusse — Jaapani Shinrin-Yoku metsateraapiasse, mis on tuntud oma rahustava neuropsühholoogilise mõju poolest, mille kutsuvad esile eriline metsalõhn ja kahisevad puuhelid.

Talvine järveelamus

Need, kes unistavad puhkusest veekogu ääres, saavad valida The Lake’i — avara ja moodsa nelja magamistoaga villa, mis asub käänulise Siesartise järve ääres, samuti Labanorase regionaalpargis. Villa on avatud kontseptsiooniga, sealhulgas seinani ulatuvate akende ja terrassiga, mis avaneb panoraamvaatega järvele, mistõttu on see ideaalne koht perele või sõpradele talvise looduse nautimiseks.

Mere poole keerates, sadamalinnast Klaipėdast 10 kilomeetri kaugusel, asub eraldiseisev väike 20 ruutmeetri suurune majake Rest in Forest. Erakordne järv, mis on populaarne oma smaragdivärvi vee poolest, asub vaid 60 meetri kaugusel ja neil, kes lainetest puudust tunnevad, kulub Melnragės Molase muulile sõitmiseks vähem kui 30 minutit, et kuulda mäslevat Läänemere kohinat.

Renessanss tänapäeva majutustes

Kaugete loodusmajutuste puhul on populaarseks muutuv arhitektuurne lahendus nn A-karkasshooned. Tunnise autosõidu kaugusel pealinnast Vilniusest asub esteetiline DOYOU PLACE. Puudega ümbritsetud ja valgusküllased minimalistliku disainiga A-raamiga majakesed ja saunad toovad metsa siseruumi. Omanike sõnul on eesmärk luua haljastust hooldades terviklik maastiku- ja arhitektuurikontseptsioon.

Teine kolmnurkne metsamaja Miško Namelis asub Druskininkais — spaalinnas, mis on tuntud mineraalveevannide ja ravimuda poolest. Säästlikke materjale kasutades ehitati Miško Namelis ümber, säilitades eelmise maja esialgsed kujundusdetailid. Selle majakese asukoht annab külastajatele hõlpsa juurdepääsu kõikidele ümbritsevatele spaadele, mineraalveebasseinidele, mudavannidele, metsaskäikudele ja muule.

Enamik neist puhkemajutustest tervitab külalisi aastaringselt ja rõhutab turvalisust kui prioriteeti. Värskeimate COVID-19 nõuete ja Leedu kohta lisateabe saamiseks külastage: https://www.lithuania.travel/en/.