Michelini restoranigiid on rahvusvaheliselt kuulsaim, prestiižseim ja pikima ajalooga restoranivaldkonna tunnustussüsteem, mida Eesti on aastaid oodanud. Mai lõpus jõuabki see peaaegu et Oscari-auhinnaga võrdsustatud kvaliteedimärgis Baltimaadest esimesena just Eestisse.

Juba varsti, 25. mail kuulutatakse pidulikult välja Eesti restoranid, mis lisatakse Michelini restoranigiidi. Ooteaja sisustamiseks ongi just paslik vaadata, milliseid toitusid pakub Helsingis asuv Finnjäveli restoran, mis on üks üheksast Michelini tärni saanud restoranist Soomes. Oma üle lahe sõpradelt olin juba varem kuulnud, et see on üks kuulsamaid ja nende arvates ka parim Michelini restoran Helsingis.

Meie valisime Finnjävelis viiekäigulise õhtusöögi, kuigi tegelikult oli neid käike muidugi rohkem. Kogemus sisaldas lisaks hõrgule toidule loomulikult ka suurepärast teenindust ja terviklikku elamust, kus iga detail oli paigas. Pakutud toitude kohta ütlen aga ainult nii palju, et amatööri kirjeldus seda maitseelamust edasi anda ei suuda ja seega lasen tuhande sõna asemel rääkida fotodel.

Vaata pilte Finnjäveli toitudest:

Reisijuhi viisid Helsingisse Finnair ja Helsinki Partners.

Jaga
Kommentaarid