Reisijuhtki viibis üritusel, kus suur uudis välja kuulutati. Rõõmsa sõnumi edastas kohaletulnutele Michelini restoranigiidi rahvusvaheline direktor Gwendal Poullennec. Püüdsin ta korraks kinni ja küsisin temalt mõne küsimuse.

Michelini kõige suurema bossina peate te toitu armastama…

Kõik inimesed, kes Michelinis töötavad, peavad toitu armastama! See peab olema elustiil. Meie inspektorid õhtustavad aastas enam kui 300 korda restoranis.

Kui tihti te ise käite Michelini restoranides?

Kahjuks vähem kui inspektorid. Nemad reisivad pidevalt mööda maailma, neid on rohkem kui 15 erinevast rahvusest ja kõik otsused, mis restoranid Michelini giidi pääsevad, tehakse mitmete erinevate inspektorite hinnangute põhjal — kunagi pole nii, et üks inspektor otsustab, vaid samas restoranis käivad erinevatel aegadel erinevad inspektorid.

Aga mida teile kodus süüa meeldib?

Ma ei saa sellele küsimusele vastata, sest me ei soovi avaldada mingeid isiklikke eelistusi, et olla alati kõigele avatud ja sõltumatud. Ma saan ainult öelda, et mulle meeldib avastada uusi toite ja tihti kodus uute retseptidega katsetada.

Michelini restoranigiidi esitlusel sai erinevate esinejate suust kuulda mitmeid võimalikke sõna ”Michelin” hääldusi. Seega palusin Gwendal Poullennecil õige hääldus eestlastele selgeks õpetada. Kuula ja õpi selgeks artikli päises olevast videost.

Vaata ka fotosid Michelini restoranigiidi pressikonverentsist:

Jaga
Kommentaarid