Põhjalik kabiinide uuenduskuur hõlmab kõiki Finnair Airbus A350 ja A330 pikamaalennu reisilennukeid, mis saavad täiesti uue äriklassi, uhiuue Premium Economy klassi ja värskendatud turistiklassi.

See täiemahuline lennukogemus, millele lisandub ka uudne pardateeninduse stiil, on väljavalitud Finnairi pikamaalennu võrgustikus saadaval alates 2022. aasta kevadest. Antud lennusuunad avalikustatakse alates 1. märtsist.

“Selle 200 miljoni eurose investeeringu eesmärgiks on võimaldada parim lennukogemus mistahes kabiinis reisijale,” ütles Finnairi tegevjuht Topi Manner. “Pandeemia ajastu on lennundust mõjutanud küll väga tugevalt, kuid meie järjekindel soov pakkuda meie reisijatele tänapäevast, kõrgkvaliteetset lennuelamust Euroopa ja Aasia või USA sihil püsib muutumatuna,” lisas Manner.

Uhiuue äriklassi istekohade disain on väljatöötatud tihedas koostöös Collins Aerospace’iga. Unikaalse kujundusega salongiruum võimaldab mitmekesist valikut istumis– ja magamispositsioonideks, võimaldades äriklassi reisijal luua pikamaalennu ajaks endale isiklik ja lõõgastav keskkond.

“Ohtralt mõttetööd ja tähelepanu detailidele on pühendatud sellele, et luua meie reisijate jaoks kõige mugavam äriklassi istekoht ja keskkond,” selgitas Finnairi Balti ja ECE riikide tegevjuht Arunas Skuja. “Ootame juba pikisilmi võimalust pakkuda meie reisijatele täiesti uut Finnairi kogemust.”

Pikamaalennu lennukitesse saabuvad uuendused järgneva kahe aasta jooksul. Uus Premium Economy klass lisatakse kõikidesse Finnairi pikamaalennukitesse, mis tagab rändajatele mugava ja stiilse olustiku. “Vajadus mugavustunde järele lennukites on pandeemia käigus omandanud täiesti uue tähenduse. Usume, et meie uus mugavate toolide ja lisaruumiga Premium Economy reisiklass saab olema väga populaarne valik reisijate jaoks, kes soovivad lennukogemusest miskit enamat,” lisas Skuja.

Finnairi disainikeel ning soe, tume ja rahustav värviskeem Premium Economy ja äriklassis jäljendab 2019. aastal Helsingi lennujaamas avatud Finnairi Schengeni-väliste puhkealade värvipaletti.

Kõikide kabiinide uute sissekäikude juures saab olema ka baar, luues reisijatele vapustava õhustiku, mille pardameeskond neile tagab. Äriklassi kabiini ümberkujundamisega kaasneb ka uutmoodi teenindus, et täiustada reisijate lennukogemust. Reisijatel on võimalus nautida erinevaid toiduelamusi, mida serveeritakse Soome tippdisaineri Harri Koskineni ja Iittala koostöös spetsiaalselt Finnairi jaoks loodud portselannõudes.

Soome tekstiiliettevõte Marimekko on loonud uue kollektsiooni unikaalseid tekstiile, nende hulgas sulgtekk ja padjad äriklassi jaoks ning kaelapadi ja kootud tekk Premium Economy jaoks, mis täiendavad lennukiparda soojasid ja hubaseid värve ning tagavad kõrgkvaliteetse mugavuse reisijale.

Finnair on ühtlasi ka investeerinud oma pikamaa turistiklassi kabiini uuendusse, lisades sinna värsked istekohad ning suuremad Inflight Entertainment (IFE) ekraanid ühele A330 ja kolmele A350 lennukile.

Pikamaalennud on Finnairi strateegias võtmetähendusega. Lennufirma keskendub Euroopa ja Aasia ühendamisele lühikeste ja keskonnasäästlike lendude läbi, pakkudes selle kõrvalt ka suurepäraseid lennuühendusi USA-ga.

2022. aasta suvel plaanib Finnair teenindada ligi 100 lennusuunda Euroopas, Aasias ja Ameerika Ühendriikides, nende hulgas uued pikamaa marsruudid Busani Lõuna-Koreas, Tokyo Hanedasse Jaapanis, kui ka Dallasesse ja Seattle’isse USA-s.

Vaata galeriid Finnairi uutest kabiinidest: