Veebipõhise broneeringusüsteemi Booking.com tegevdirektor Glenn Fogel ütles BBC-le antud intervjuus, et selle aasta jooksul on rahvusvahelises reisimises oodata hinnatõusu ja puhkuse hinnad on juba kerkimas.

Turg on täis kliente, kes on pandeemia tõttu pidanud oma reisiplaanid tulevikku lükkama ja ootavad kannatamatult kas piirangute kadumist või Euroopa Liidu rohelise sertifikaadi ehk koroonapassi kasutuselevõttu.

Briti valitsus avaldas mõne aja eest nimekirja nendest sihtkohtadest, kuhu britid saavad alates 17. maist piiranguteta sõita. Populaarne puhkusesihtkoht Portugal arvati nimekirja. British Airways'i lennupileti hinnad Heathrow lennujaamast Algarve'i tegid seepeale kahe päevaga hüppe 276 naelalt 530 naela peale. Ryanair tõstis marsruudil Stansted-Lissabon hindu pea poole võrra.

Eesti reisiettevõtted hüppelist hinnatõusu ei prognoosi, sest inimesed on reisimisest võõrdunud ja ka ebamäärasust on palju. Praegu tegelevad lennu- ja turismifirmad pigem sellega, et reisimisest kaugenenud inimesed taas liikuma meelitada.

Samas tõdes Estraveli turundusosakonna juht Katrin Aaslaid, et kui veel praegu on turul väga hea hinnaga pakkumisi nii pakettreisidele kui lennupiletitele, siis tulevikus see nii jääda ei pruugi. "Eks ta kindlasti kohe siis hakkab tõusma, kui inimesi on rohkem vaktsineeritud ja nad julgevad minna reisile ja see on kättesaadavam."