Linnapuhkus Euroopas muudab põhjamaise talve heledamaks. Ning suhteliselt väikese eelarvega on võimalik kaugemale suunduda. Soome elustiiliajakiri Napsu toob veebruari reisisoovitustena välja just need kaheksa paika, mille hulgast leiab endale sobiva iga maitsega reisisell.

Hongkong

Neil, kes soovivad vältida kuumust ning suuri turistide horde, tasub aasta alguses vaadata Hongkongi poole. Seal pakutakse hüva rooga ning ilmast olenemata suurel hulgal ostlemisvõimalusi. Veebruar on selles pulseerivas miljonilinnas kuiv ja jahe kuu. Seega on vaatamisväärsusi lihtne ja kerge kuiva jalaga nautida.

Kevadfestival on veebruaris toimuv mitmepäevane üritus, mil tähistatakse hiina uut aastat. Ning sealt saadud elamused on unustamatud. Pidustused algavad Hongkongis tavaliselt veebruari esimesel või teisel nädalal. Sel ajal on ka suured allahindlused kauplustes ning kaubanduskeskustes.

Hawaii, USA

Veebruaris Hawaiil viibimine pole sugugi halb otsus. See on aeg, mil selles küllalt kallis sihtkohas on saadaval keskmisest odavamad hotellid. Sageli on hinnad kuni 40% soodsamad. Veebruar on talvekuudest üldiselt kõige kuivem ning päike hellitab siin aasta läbi kõiki.

Lisaks mõnusale rannaelule pakuvad Hawaii saared ka põnevaid elamusi. Talv on näiteks just see aeg, mil piirkonnas liiguvad suured küürvaalad ja neid võib näha lausa rannikult.

Põhisaarelt Oahult on lihtne külastada ka teisi saari.

Berliin, Saksamaa

Berliin võlub tegelikult aasta läbi. Linn pakub mitmekesiseid iganädalasi kultuurielamusi nii muuseumites kui ka kontserdisaalides. Paljudes parkides ootavad jääs tiigid uisutajaid ning elanikud istuvad kohvikutes kuumi jooke nautides.

Oma asukoha tõttu on Berliin sobiv koht kiireks nädalalõpumatkaks ning talvine linn pakub kuuma ajaga võrrelduna täiesti erinevaid elamusi.

Berliini rahvusvahelist filmifestivali Berlinale peetakse samuti veebruaris ning linnas on siis võimalik näha suurel hulgal filmitähti ja rahvusvahelist glamuuri.

Taiwan

Kui meel ihkab ida poole, võiks suunaks võtta Taiwani, mille pealinn Taipei pakub palju elamusi. Näiteks võiks tutvuda ööpäev lahti oleva kümnekorruselise Eslite Dunnan raamatupoega. Võib ka leida kummalisi haigla- või vanglateemalisi restorane.

Yangmingshani rahvuspark on bussisõidu kaugusel ning ostusid võib teha ööturgudel ja suurtes kaubanduskeskustes.

Taipeist põhja pool asuvas Pingxis korraldatakse Pingxi Laternafestivali, kus kohalikud elanikud täidavad taeva traditsiooniliste paberlaternatega. Süüdatud laternad heljuvad taeva poole ja viivad endaga kaasa inimeste palveid ja soove. Ka turistid võivad süüdata oma laterna kohapeal. Tuhandete süüdatud laternate tõus taeva poole on imeline vaatemäng. Festivali peetakse veebruari kahel või kolmel nädalalõpul. Laternate lennutamise paika on organiseeritud ka inimeste kohale toimetamiseks bussiühendused.

Genf, Šveits

Genfi järve kaldal asuvas linnas puhuvad talviti tugevad tuuled, mistõttu tasub reisile minnes meeles pidada, et riietus peaks olema kihiline.

Šveitsi Alpid oma suusanõlvadega on aga lausa kiviviske kaugusel. Seega on Genfi piirkond veebruaris talispordihuvilisi täis. Neile reisijatele, kellele suusatamine eriti ei meeldi, on talv suurepärane aeg rahulikult linna vaatamisväärsustega tutvumiseks.

Talviti on üks linna meeldivamaid elamusi La Réserve Genève'i uisuväljak, mis on veebruaris avatud viimaste talvehetkede nautimiseks. Rada on kaunistatud tulede, lumememmede ja jääpurikatega, muutes selle talviseks imedemaaks kogu perele. Uisutamisest puhates võib nautida ka tassi kuuma kakaod ning maitsvaid pannkooke.

New Orleans, USA

Kevad on New Orleansis suurte festivalide aeg. Nendele annab kenasti avalöögi veebruaris-märtsis toimuv Mardi Gras, mis meelitab linna hulgaliselt turiste. Samas väärib märkimist, et mõningad linna põhilised vaatamisväärsused sulgevad just selleks ajaks oma uksed.

Mardi Gras ei ole siiski ainus festival New Orleansis. Seetõttu nimetatakse veebruari lausa karnevalikuuks. Sündmusi on SuperBowlist kuni tsirkuse esinemiste ja isegi maratonini. Rock 'n' Rolli maraton toimub veebruari keskel. Finišijoone ületamise järel ootab osalejaid elav muusika.

Rio de Janeiro, Brasiilia

Pelgalt Rio de Janeiro nime kuulminegi toob silme ette värvikirevad sambakarnevalid ja tantsule kutsuvad rütmid hakkavad otsekohe kõrvus kajama. Maailmakuulsaid mitmeid päevi kestvaid karnevale peetakse veebruaris juba aastaid. Selleks, et saaks nautida pidulikku õhkkonda, on soovitav ööbimiskohad aegsasti broneerida. Tasub ka meeles pidada, et suvine veebruar on Rios reisihooaeg.

Lisaks karnevalile pakub Brasiilia suuruselt teine ​​linn ka palju muud. Suhkrupätsi mägi, Cobacabana liivarand ja Corcovado mägi koos 39,6 meetri kõrguse Lunastaja Kristuse kujuga on Rios lausa kohustuslikud vaatamisväärsused. Matkahuvilised saavad nautida Lõuna-Ameerika rikkalikku loodust. Gurmaanidele aga pakutakse põnevaid sööke ja jooke.

Singapur

Puhtasse ja turvalisse Singapuri on kerge armuda. Selles mitmepalgelises linnriigis saab tutvuda Aasia rikkaliku kulinaarse valikuga. Ostlemine inglise keeles on lihtne ning ühistranspordiga liikumine odav ja mugav.

Veebruaris hakkab mussoonhooaeg läbi saama ja tugevad vihmad ei kimbuta enam nii sageli kui eelmistel kuudel. Singapuris valitseb nüüd tõeline turismi kõrghooaeg, mis kulmineerub Hiina uusaasta pidustustega. Seetõttu on soovitatav majutuskoht juba aegsasti broneerida.

Allikas: Napsu

Fotod: Shutterstock