Mida teha Tallinnas?

Alustame sellest, et pühapäeval toimub ROCCA jooks-matk. Võib nii lipata kui ka kõndida. Valikus distantsid 25 ja 20 km, tee peal saab ka kõhutäidet.

Nüüd oluline info neile, kes ei taha millestki ilma jääda. See puudutab üritusi/näitusi, mis on viimast korda nähtavad. Näiteks Niguliste kirik läheb remonti ja viimane võimalus on käia salakäikudes. Eelregistreerimisega on pühapäevaks veel viimased ajad. Kui seal käidud, mine läbi ka Piparkoogimaania näituselt — vaata, mida huvitavat saab piparkoogitaignast meisterdada.

Tallinnas avab taas uksed interaktiivne multimeedia kunstinäitus Monet2klimt ja seda täiesti uues kohas — multimeedia kunstikeskuses Pärnu mnt 22. Vaata treilerit, see on ülimalt paeluv ja kõnetav. Põhja-Tallinnas Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses näeb Ungari meistrite ja Robert Capa näitust ”Inimest peegeldades”. Väärib märkimist, et kaks fotograafidest kujunesid ka Pariisi elu meisterlikeks pildistajateks, nii et kindlasti tasub näituselt läbi astuda neil, kes seda maailmalinna armastavad.

Mida teha Pärnus?

Suvepealinnale kohaselt saab sel nädalavahetusel Pärnus sooja. Nimelt pannakse seal põlema jõulukuused ja selle juures toimub tantsupidu. Täitsa huvitav kombinatsioon. Laupäevani saab seal minna vaatama näitust ”Kukk, jõusööt ja kirev maja”, mis käsitleb esemete paratamatut muundumist ühest funktsioonist teise. Näitus sobib igas vanuses külastajale.

Mida teha Tartus?

Ka Tartus pannakse kuused põlema, kuid tantsupidu seal ei toimu. Kuusepraksumise kõrvale saab kuulata hoopis Silver Sepa kontserti.

ERMi võiks minna vaatama näitust “Kaasav elu”. Selle ülesehitus kutsub külastajat kaasa mõtlema, kuidas rakendada kaasava disaini põhimõtteid, et luua ligipääsetavat keskkonda, (õppe)vahendeid jms — teoreetiliselt keeruline mõista, aga kohapeal on väga huvitav. AHHAAs saab veel viimast korda külgetõmbejõud proovile panna — väljapanek gravitatsioonist pannakse jaanuari lõpus kinni.

Kui aga sinu lapses või sinus endas on peidus väike detektiiv, siis tule laupäeval Tartu Ülikooli loodusmuuseumi huvipäevale: osaleda saab põnevates õpitubades, kus uuritakse muu hulgas loomade jälgi.

Mis veel huvitavat toimumas on?

Kes jõuludest isu täis ei saanud, see ajagu nüüd kõrvad kikki. Pühapäevani on Narvas avatud Jõulumaa ”Hubased jõulud”.

Järgmise nädalani on Tormas avatud Eesti suurim jõulumaa. Kõike, mida sealt Talvekülast leida, ei jõua kirjeldada. Mine ise vaatama! Talveküla on kindlasti üks Eesti kaunemaid paiku.

Mainimata ei saa jätta ka huvitavat kalapüügiüritust — ”Talvine perepäev kalapüügi ja telksaunaga”.

Mis muud kui mõnusat nädalavahetust kõigile!

Piparkoogimaania. Foto: Kadi-Liis Koppel