Tartu on Eesti õlletööstuse sünnikoht ja õllelinn juba ligi 1000 aastat.

2003. a avati A. Le Coq õlletehase territooriumil õllemuuseum, mis annab põhjalikuima ülevaate Eesti õlleajaloost, kultuurist ja selle tekkest. 1898. a valminud linnasetornis on eksponeeritud ligi 2000 eksponaati, teiste seas originaalpudel Imperial Extra Double Stoutiga, mis pärineb aastast 1869.

Muuseumikülastused lõppevad muuseumi pubis, kus saab degusteerida A. Le Coqi jooke.

Paide Vallimäel asuvasse ordulinnusesse on rajatud Ajakeskus Wittenstein. Ajamasina rolli täidab lift, mis viib ühest ajastust teise. Erinevatel korrustel saab tutvuda muinas- ja orduaja, kuningate ja tsaaride aja, okupatsiooni- ja eesti aja ning taasiseseisvumisajaga. Ajakeskuses on palju heli- ja valgusefekte, video- ja audioprogramme. Keskust tasub külastada kogu perega, sest käed-külge eksponaadid pakuvad põnevust igas vanuses ajarändurile.

Suvepealinna rannapromenaad on läbinud uuenduskuuri. Peenikese liivaranna äärde on paigutatud uued pingid, jalgrattaparkla, prügikastid ja kutsuvad välikohvikud. Promenaad on kahtlemata paljude lemmik suvepaik Eestis.

Tõrva Veemõnula

Tõrva uues veekeskuses on 25-meetrine bassein, lastebasseini koos mänguväljakuga, neli erinevat sauna, mullivann, mõnus lõõgastusala ja päikeseterrass. Seal on midagi kogu perele, olenemata sellest, kas soovite sportida, ujuda või niisama aja maha võtta.

WOW elamuskeskus on suurepärane koht, kus laste ja sõpradega sisukalt aega veeta ja uusi elamusi kogeda. Oleme arvestanud, et külastajad saavad eksponaate võimalikult palju iseseisvalt kasutada ning need nõuavad võimalikult vähe juhendamist.

Elamuskeskus koosneb viiest alast. Aktiivalal saad lõputult joosta, hüpata ja turnida, veealal on kõik võimalused veega mängimiseks, energiaalal avastad erinevaid energia vorme meie ümber, simulaatorite alal koged virtuaalreaalsust. Lisaks olemas lasteala 2-6 aastastele külastajatele.

Kogu keskust võib nimetada ka selfidroomiks, kus saad endast põnevatel taustadel pilte teha.

Uus külastuskeskus Tallinna Lauluväljakul

Põnev uudis! 2021. aasta teisel poolel avatakse Tallinna Lauluväljakul uus külastuskeskus. Sind ootab 350-ruutmeetrine keskus põnevate näitustega Eesti laulupeost, laulvast revolutsioonist ning eesti kultuurist ja muusikast. Keskuses valmivad ruumid ka töötubadeks ja seminaride pidamiseks.

15. sajandil rajatud keskaegsete linnakindlustuste nurgatornis ehk Punases tornis on avatud innovatiivne külastuskeskus. Varem suletud torni endisest kaitsekorrusest on saanud ringpanoraamkino, mille jaoks loodi 10-minutiline Pärnu ajalugu tutvustav animafilm „Armutu ja armulik ajalugu. Punases tornis läbi 15 000 aasta".

Filmi keskmes on vaataja asukohast avanev vaade jääajast tänapäevani. Näeme linna asukohas toimunud geograafilisi muutusi, linna arengut ja satume ka põnevate ajalooliste sündmuste keskele.
Kinosaal mahutab korraga kuni 10 külastajat.

See on muuseum okupatsioonidest, vastupanust, taastamisest ja vabadusest.

Räägime Eesti ja eestimaalaste lugu läbi meie vanaemade ja vanaisade isiklike meenutuste ja liigutavate juttude. Teekonnal läbi muuseumi on sulle saatjaks eesti, vene, inglise, soome, saksa, prantsuse ja hispaania keelne e-giid, mis viib kaasavale ja mõtisklevale rännakule lähimineviku radadel. E-giid on kõigile piletihinna sees.

Lisaks on Vabamus spetsiaalselt lastele loodud kaasahaarav peretasand koos nutika pere e-giidiga. Näitus on kättesaadav kuulmis-, nägemis- ja liikumispuudega inimestele.

Sel aastal avatakse Peipsi ääres uus rannahoone. Puhkajate ühes lemmikpaigas saab peagi külastada keskuse värsket hoonet, pidada seal seminare või võtta eine.

Allikas: Puhka Eestis