Väga palju on avastada Tallinna muuseumides. Eesti Arhitektuurimuuseumis alustab rahvusvahelise haardega näitus „Oaas", kus esitletakse kunstnike, arhitektide ja disainerite loodud mikrokeskkondi, mis pakuvad inimestele eri vormides uusi innovatiivseid ja turvalisi elupaiku keset vaenulikku maailma. Lennusadamas toimub perepäev, kuhu tuleb TalTech Biorobootika keskus näitama oma robotkala ja suuremat kilpkonnalaadset allveerobotit. Rannarahva muuseumis on avatud Saksamaal elava Siberi väikerahva nanai päritolu kalanahakunstniku ja skulptori Anatol Donkani näitus „Veest tulles" ja Tallinna Linnamuuseum kutsub oktoobris kultuuriloolistele jalutuskäikudele Rahumäe ja Kaitseväe kalmistutel.

Toidusõpru ootab Lõuna-Eestis Võrus Uma Meki suur laat ja maheturg ning Põhja-Eestis algab laupäevast Lahemaa restoranide nädal. Seitse Põhja-Eesti restorani tutvustavad 2021. aasta toidupiirkonnale omast toitu. Külastada saab mõisarestorane, kõrtse, öko-spa söögituba või hoopis kodurestorani.

Viljandis peetakse pärimusmuusika lõikuspidu, väikefestivali, kus saavad kokku säravad pärimusartistid, hinge läinud lugude, plaatide autorid ning rõhk on pärimusmuusika intiimsemal ja ehedamal küljel. Tallinnas toimub Eesti Kontserdi juubeligala, mis tutvustab end sõnadega: „Väärikas, aga mitte surmtõsine ülevaade Eesti suurima kontserdikorraldaja panusest meie muusikalukku läbi aastakümnete - läbi eesti muusika, läbi eesti muusikute."

Porikuu festivali raames toimuvad jätkuvalt mitmesugused matkad ja töötoad, näiteks tähistaeva pildistamise töötuba Marimetsa rabas ja Pakri poolsaare hiidrahnude retk. Tartus on näitus Legomaania ning Saaremaal sõidetakse rallit.

Pärimusmuusika lõikuspidu. Foto: Puhka Eestis