Nimelt ei lase mitmed lennufirmad oma pardale enam kangast maskiga reisijaid. Üks lennufirmasid, mis hiljuti sellise reegli kehtestas, on Finnair, millega eestlasedki väga armastavad soojale maale lennata. Piirang kehtib juba 16. augustist, aga siiani saavad reisijad sellest nõudest tihti alles lennule registreerides teada. Olgu vastav Finnairi säuts siin siis esitatud:

Kangast maskid said populaarseks peagi pärast koroonapandeemia algust eelmisel aastal — paljud rõivaketid ja netipoed trumpasid üksteist üle aina ägedamate maskidega, alates kõikvõimalike värvide ja mustrite kasutamisest kuni maskideni, millele trükiti inimese enda näopilt.

Reisima minnes aga ägedaima maskiga reisija tegija pole — aina enamad lennufirmad on seadnud maskidele väga ranged piirangud. Eespool välja toodud Finnair aktsepteerib pardal kirurgilisi maske, ilma ventiilita FFP2 ja FFP3 tüüpi respiraatoreid või teisi samale standardile (N95) vastavaid ilma ventiilita maske.

Lufthansa maskipiirang kehtib juba veebruari algusest ja nagu ka Finnairil, on ka neil lubatud vaid kirurgilised ja KN95/N95 standardile vastavad maskid.

Samuti nõuab kindlat tüüpi maske Swissair. “Maskikohustus kehtib kõigile pardal viibivatele reisijatele, sealhulgas vaktsineeritutele ja läbipõdenutele,” kirjutatakse Swissairi veebilehel. “Kõikidel meie lendudel on kohustuslik kanda kirurgilist või FFP2, KN95 või N95 standardile vastavat näomaski nii pardale minnes, terve lennu vältel kui ka lennukilt väljudes.”

Samalaadsed nõuded näomaskidele on kehtestanud Air France ja Croatia Airlines. Ilmselt lisandub sellesse ritta peagi veelgi lennufirmasid, nii et kui reis plaanis, tasub kindlasti üle vaadata nõuded maskile. Tasub tähele panna, et lennujaamast sobiva maski soetamine ei ole garanteeritud, samuti ei jaga reisijatele maske lennufirmad.

Allikas: travelpulse.com