Lennujaamas asuvas Südameapteegi apteegis on müügil suur valik erinevaid kaitsemaske, sealhulgas lastele mõeldud maske, kust reisijad saavad valida lennufirma nõuetele vastava kaitsevahendi.

„Viimastel päevadel on meedias käsitlemist leidnud info, et paljud lennufirmad ei aktsepteeri enam riidest kaitsemaske. Seetõttu on meie apteegi valikus mitmeid erinvat tüüpi maske ning reisijad ei pea muretsema, et nad õige maski puudumisel lennukist maha jäetakse. Arvestades, et osad lennufirmad nõuavad kaitsemaski kandmist ka alla 12-aastastelt lastelt, jõuavad peagi lennujaama apteeki müügile ka lastele mõeldud maskid," ütles Südameapteegi proviisor Merilin Israel. „Nõuded muutuvad kiiresti ning reisile minnes on tuhat pisiasja tarvis meeles pidada, mistõttu püüame omalt poolt abiks olla, et kauaoodatud reisiga ebameeldivused ei kaasneks. Samuti saab vajadusel lennujaama apteegist retsepti- ja käsimüügiravimeid ning muid apteegitooteid soetada, mida reisil võiks vaja minna."

Apteekides on müügil kahte tüüpi kaitsemaske: mitte-meditsiiniline kaitsemask ja kolmekihiline meditsiiniline kaitsemask (tüüp-II). Meditsiiniline kaitsemask ja kolmekihiline kaitsemask peab kinni 95% õhus leiduvatest osakestest. Apteekides on lisaks kättesaadav mitte-meditsiiniline kaitsemask, mis peab kinni kuni 80% õhus leiduvatest osakestest. Meditsiiniline kaitsemask võib olla ka pritsmekindel, mispärast lisatakse tüübile juurde tähis R.

Kõik Südameapteekides müüdavad kaitsemaskid, nii meditsiinilised kui ka mitte-meditsiinilised, on testitud lähtuvalt Euroopa Liidu standarditele.

Lennujaama Südameapteek asub lennujaama turvaalas, tax-free poest möödumisel.