City Grill House restorani hubasesse ja elegantsesse saali kogunes sel sombusel augustikuu päeval paarkümmend meie toiduvaldkonna kõrgelt hinnatud asjatundjat, autorit, blogijat ja suunamudijat. Külalisi tervitas Eva Hanschmidt-Kalmus, Tallink Hotelsi juhatuse liige, kes täiesti uuenenud Tallink City Hoteli restorani tutvustas.

Vaata galeriid üritusest:

Restoran on avatud varasemast oluliselt ruumikamana. Ülemisel korrusel on avatud köök mibrasa grilliga, kus külastajatel on võimalus jälgida, kuidas valmivad grillil nii erinevad liha- kui taimeroad. Restorani alumisel korrusel asub lastega perede rõõmuks ka vahva mängutuba, mis pere pisemaid ootab ja aitab aega põnevalt mööda saata, kuni road saabuvad või vanemad õhtusöögi või pühapäeva brunchi kõrvale mõnusasti juttu puhuvad.

City Grill House’i peakokk Anatoli Pimanov, kes on Tallinnasse saabunud kosmopoliitsest Riiast, kus ta eelnevalt töötas peakokana Tallink Hotel Riga a la carte restoranis „Elements”, ütles oma tervituses külalistele väga ilmekad õpetussõnad: „Selleks, et kala maitseks hästi, peab ta ujuma kolm korda — vees, võis ja veinis.” Seda kõike saime meiegi maitsta nii meriahvenat kui ka selle juurde pakutud veine nautides. Eriliselt jäi meelde ka hotelli veiniseinal pakutav valge Prantsuse vein, mida soovitas Tallink Hotels toitlustusjuht ja sommeljee Svea Savik just grillitud kaheksajala juurde — kerge ja sillerdav Folle Blanche, Gros Plant du Pays Nantais, Domaine Pierre Luneau-Papin.

Eelroogadest said külalised jagada ja maitsta tuunikala cevichet, veiseliha tartari, krõbedat parti, grillitud punapeedi salatit ja parma sinki maasikatega, lisandiks maja eriline seemnetega krõbeleib, mis võlus oma kergusega, focaccia ning erinevad maitsevõid. Pearoa sai iga külaline ise valida a la carte menüüst — vist vihmase ja sombuse ilma tõttu ihkasid lõviosa külalistest just vahemerelisi maitseid nagu tervelt grillitud meriahven ja kaheksajalg, aga sooviti ka maitsta Tallinki laevadelt tuntud laagerdunud antrekooti, lambakarreed ja grillitud maksa. Loomulikult ei puudunud ka klassika — piprasteik. Pearoogade juurde pakuti veel rohkesti grillitud köögivilju — tomatit, valget ja rohelist sparglit, uudisena ka grillitud rooma salatit ja spinatit küüslauguses kastmes.

Desserti oli hea võimalus taas seltskonniti jagada — eriti hõrgud olid New Yorgi juustukook ja brüleekreem, brownie, ricotta pallid ja mündine ananassi carpaccio kookosejäätisega.

Vaata galeriid City Grill House restorani toitudest:

Läbi kahe korruse ulatuvas City Grill House restoranis on ruumi ja avarust, 228 kohta ning mugavalt paindlikud võimalused ürituste korraldamiseks — erinevad korrused on suurepäraseks kohaks gruppide ja konverentside külaliste toitlustamiseks. Avatud köögis annab kogenud grillmeister lihale eriliselt rikkaliku maitse mibrasa söegrillil ning serveerib soovitud küpsusastmel hõrku liha suure valiku erinevate lisandite, kastmete, eriliste soolade ja pipardega. Grillilt saab lisaks lihale kala, mereande, taimetoitu ja köögivilju ning muidugi ka magustoite. Nende juurde sobivad joogid leiab Bon Vivant veiniseinalt — laevadelt tuntud veinirestorani kontseptsioon toob kaldale hoolega grillimenüü juurde sobitatud veinivaliku.

Uuri uue restorani kohta lähemalt SIIT.