Kas mu reisikindlustuse pakkuja katab koroonaviirusega seotud reisiprobleemide kulud?

See oleneb kindlustuse pakkujast ja tasub alati enne reis kindlaks teha. Kahjuks on üha keerulisem leida kindlustuse pakkujat, kes oleks nõus koroonaviirusega seotud probleeme katma.

Üldiselt ei tulda inimestele vastu olukorras, kus nad on vastuollu läinud valitsuse soovitustega. Seega on mõistlik ennast kursis hoida nii koduriigi kui sihtkohariigi piirangute ja soovitustega.

Kas ma tohin reisida, kui ma olen vaktsineeritud? Kas mul on vaktsiinipassi vaja?

Kuigi Euroopas on nii mõnelgi pool koroonaviiruse juhtumite numbrid veel tõusuteel, leidub riike, mis on lubavad siseneda inimestel, kes on saanud vaktsiini või viiruse läbi põdenud. Euroopa Komisjon töötab universaalse vaktsiinipassi kallal.

Kumba reisil eelistada — hotelli või privaatset majutust?

Selleks, et vähendada lähikontakti inimestega, on mõistlik valida privaatne majutus. Praegusel ajahetkel on kõige parem olla teistest mitte sõltuv. Kuigi hotellid lubavad juba broneeringuid teha, siis ei pruugi reisi ajal olla avatud restoranid, baarid ja kohvikud. Privaatne majutus annab aga suurepärase võimaluse ise süüa teha.

Siiski ei tasu hotelle ja puhkekeskusi täiesti maha kanda. Paljud hotellid üle Euroopa on kasutusele võtnud lisaturvameetmed, et saaksid kliente ikkagi vastu võtta. Nende seas näiteks toidu serveerimine ainult toateeninduse kaudu.

Kas turvalisem on lennata või autoga sõita?

Isikliku autoga reisimine on üks turvalisemaid variante. Kõigele lisaks aitab see sihtkohas ühistranspordi kasutamist vältida.

Kuigi enne lennule pääsemist tuleb tõendada negatiivset koroonatesti tulemust, pole välistatud, et vahepeal viirusega nakatunud pole. See on ka põhjus, miks sageli tuleb sihtkohta jõudes uuesti test teha ja karantiinis olla.

Autoga riigist läbi sõites saab vältida ka karantiinikohustust, kuid seda ainult teatud arvu tunde või päevi. Väljaspool seda ajavahemikku kehtivad autoga reisijatele samad reeglid mis teistele.

Mis siis, kui ma reisil olles haigestun?

Praegusel ajal on keeruline leida kindlustust, mis kataks koroonaviirusega seotud kulusid. Siiski leiduvad mõned üksikud kindlustuse pakkujad, kes selle katavad — otsi enne reisi põhjalikult.

Mis siis, kui ma enda sihtkohast enam koduriiki ei pääse?

Pandeemia ajal on sellised olukorrad üha sagedasemad. Valitsused teevad otsuseid olukorra põhiselt ja need võivad tulla väga ootamatult. Seega tasub reisile minnes sellise võimalusega kindlasti arvestada. Vajadusel paki kaasa rohkem ravimeid, kui vajad ja võta kaasa rohkem raha, kui algselt planeerisid. Kindlasti kontakteeru sihtriiki jäädes enda kindlustajaga ja uuri erinevaid võimalusi. Kui on võimalik, jäta mõnele lähedasele enda kodu võti.

Allikas: euronews.com