Piirangute eemaldamisega võttis Montenegro koha sisse Albaania ja Põhja-Makedoonia kõrval, mis on mõlemad taolised nõuded juba varem eemaldanud; eritingimused võivad jõustuda vaid Suurbritanniast reisimisel. Montenegrosse, Albaaniasse ja Põhja-Makedooniasse reisimisel ei nõuta ka tervisedeklaratsiooni täitmist.

Kuigi Montenegro taastas tavapärase piiriületuse, tuleb riigis reisides järgida siiski teatud piiranguid:

  • Maskide kandmine on nõutud kõikides avalikes kohtades, nii siseruumides kui ka õues
  • Nõutud on kahemeetrine distants (välja arvatud leibkonnad)
  • Õues võivad grupina koguneda kuni neli erinevast leibkonnast inimest
  • Liikumispiirang rakendub õhtul kella kümnest hommikul kella viieni


Lisaks tasub teada, et Montenegro toitlustusasutused on avatud alates seitsmest hommikul kuni õhtul kümneni. Suusakeskused on avatud, kuid järgima peab füüsilise distantseerumise nõuet.

Eestist saab Montenegrosse lennata näiteks Istanbuli kaudu, mille lennujaam ei nõua transiidi korral negatiivse koroonatesti ettenäitamist. Eesti kodanikud saavad Montenegrosse reisida viisavabalt, kui reisi pikkus jääb alla 90 päeva.

Montenegro on väike mägine riik Balkani poolsaarel Aadria mere kõrval. Olles Eestist kolm korda pisem, jääb see riik siiski silma oma mitmekesise looduse, pika rannajoone, mäesuusatamise ja mägijalgrattasõidu keskustega. lisaks ajaloolised ja kultuurilised vaatamisväärsused. Ligi 60% Montenegro pindalast asub üle 1000 meetri kõrgusel ja kuigi vahemaad on seal väikesed, kulub riigi ühest otsast teise sõitmiseks ligi pool päeva, sest teed on kitsad ja käänulised. Riigis on kokku 75 kilomeetrit randu, neist 35 kilomeetrit on liivarannad. Praegusel hooajal tasub rannamõnude asemel keskenduda siiski suusatamise nautimisele.