Tallinnas Kultuurikatlas tuleb juba neljandat korda kohvifestival, mis haarab mängu kõik: täiskasvanud ja lapsed, profaanid ja professionaalid. Kutsutakse tutvuma kohvisortide, valmistusviiside ja aparatuuriga, mõõtu võtavad baristad, kohvielamust täiendab hea söök ja muusika. Üritusel osaleb üle 50 ettevõtte, kes pakuvad nii kodumaiste tegijate kui ka ilmakuulsate kaubamärkide maitseid.

Tallinna kohvifestival. Foto: Puhka Eestis

Katlas meeled hea kohviga erksaks tehtud, on mõnus suunduda lähedalasuvasse Kai kunstikeskusse või Fotografiskasse. Kais toimub kunstimess Foto Tallinn, kus saab ülevaate kaasaegsest fotokunstist, kohtuda kunstike ja galeristidega ning uurida kunsti kogumise võimaluste kohta. Tuure tehakse kolmes keeles.

Foto Tallinn. Foto: Puhka Eestis

Fotografiskas pannakse 3. septembriks üles uus näitus, Nick Brandti „See tühi maailm”. Fotograafi missioon on püüda kaadrisse olukordi ja hetki, mis on inimkonna tegevuse tõttu hävimisohus. Seekordse näituse teosed käsitlevad Aafrika eheda looduse kadumist inimese käe läbi. Kultuuriretke Põhja-Tallinna on sobilik lõpetama minifestival TEHAS Põhjala tehases, kus astuvad üles mitmed koosseisud, sh Vaiko Eplik ja Eliit, ning on avatud ööturg.

Esimesi päevi on Tallinnas avatud lauluväljaku külastuskeskus. Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevaks loodud keskuses saab elamusliku ülevaate paigast ja nähtusest, milleta Eesti kultuur ja ajalugu ei oleks selline, nagu neid täna tunneme. Lauluväljaku külastuskeskusest tasub laulupidudevahelisel ajal kindlasti läbi astuda lastega ning viia ka oma väliskülalisi.

Spordihuvilised hingavad sel nädalavahetusel võrkpalli rütmis: Saku Suurhallis algas Euroopa Meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniir võrkpallis. Eesti mängib nii laupäeval kui ka pühapäeval — tule omadele kaasa elama!

Üle Eesti eri kohtades on alanud Nargenfestivali Pärdi päevad. Sel nädalavahetusel toimuvad kontserdid Haapsalus, Raplas, Kuressaares, Tallinnas ja Laulasmaal Arvo Pärdi keskuses. Narvas algavad ooperipäevad, kus ballett ja ooperimuusika on ühendatud ajaloolise tööstusarhitektuuriga. Hiiumaa kostitab kogu nädalavahetuse Sõru jazziga, kus saab kuulata nii kammerlikumaid koosseise kui ka jazzorkestri musitseerimist.

Sõru Jazz. Foto: Puhka Eestis

Õige mitmed paigad Eestis on sel nädalavahetusel toidu päralt. Saaremaal algab 11 päeva kestev Saaremaa Toidufestival, mille raames on põnevaid üritusi nagu Koogikontsert, Suur Turupäev, Kuressaare Tänavapiknik ja erilised õhtusöögid. Haapsalu kutsub Läänemaa maitsete gurmeeturule, kus päeva juhib tippkokk Angelica Udeküll. Peetakse kohaliku toidu turgu, kokaõpilased valmistavad kohalikust toodangust degustatsioonimenüü ning erilise tähelepanu all on teema, mida valmistada meie koduse Läänemere kalast. Tartumaal Eesti Põllumajandusmuuseumis Ülenurmes on sügislaat, millele annab vürtsi uhkete tõuloomade näitamine.

Kuressaare tänavapiknik. Foto: Puhka Eestis

Kuigi ilmad on veel ilusad, teeb Järvamaa sissejuhatuse sügisese traditsioonilise Kurja Ilma Festivaliga, mis algab Järvamaa muuseumitee tuuriga: 11 muuseumi pakuvad eriprogramme ja õpitube hommikust hilisõhtuni ning seda kokku kõigest 1 euro eest! Muuseumiteel rändajatele on avatud ka kohvikud.

Kui vaktsineerimist tõendav sertifikaat pole veel uus normaalsus sinu telefoniekraanil, siis palun uuri lisa vaktsineeri.ee ning pane aeg kirja. Mida rohkem meist on vaktsineeritud, seda vähema tõenäosusega jõuame ka sügisel ja talvel punkti, kus nädalavahetuseks ei saanud anda muid soovitusi kui et „püsi kodus”.