Eestlased on vana rahvas, oleme uhked oma rahvakultuuri ja traditsioonide üle. Just nüüd tasub meelde tuletada iidsete esiisade tarkusi, mida on edasi antud põlvest põlve. Saunarituaalid, metsaretked, vaikuse kuulamine, ravimtaimede kasutamine, suhtlemine loomade ja taimedega, looduse jälgimine, paast sobivad ka tänapäeval enda turgutamiseks. Eestis on palju puutumatut loodust, siin leiab ruumi oma mõtetele. Jalutuskäik rabas, üksildases mererannas, põlismetsas või muus looduskaunis kohas viib stressi ja puhastab meeled. Võta endale aega, turguta oma vaimu ja meelt!

Suitsusaun on eestlasele olnud hingepide läbi aegade. See lõpetab kõik keerulised ja kehvad ajad. Tule puhastuma Mooska talu suitsusauna ning ava oma meeled rõõmule, rahule ja küllusele! Kolmetunnine juhendatud suitsusaunaskäik koos Mooska talu pererahvaga tutvustab vanemaid Võrumaa suitsusaunakombeid ja tavasid.

Hundiallika Retriidi- ja Koolituskeskus pakub tegevusi, mis on seotud loodusliku ja loomuliku elulaadi, enesearengu, enda ning maailma tervendamisega. Päevane turgutuspakett on hea võimalus aeglustumiseks, tervise ja tasakaalu loomiseks looduslikus keskkonnas, uute kogemuste ja teadmiste saamiseks. Kõiki kogemuslikke praktikaid viib läbi Hundiallika pererahvas.

Vastseliina piiskopilinnus on maagiline, legendidest tulvil paik, kus lummava looduse keskel asuvad 14. sajandist pärinevad linnusevaremed ja pühakoht, keskaja elamuskeskus ja Palverännumaja, mõisapark ja matkarajad ning väike armas Teeliste kabel. Palverännumajas saad teada kõigest, mis on seotud keskaegsete palverännakutega ning lisaks ihuharimisele tutvutakse erinevate keskaegsete raviviiside ja -vahenditega.

Vaid mõne sammu kaugusel kaunist Kabli liivarannast leiad Tuisuliiva Puhkemaja. Idüllilised päikeseloojangud, mahe merebriis, suvised rannamõnud pehmel rannaliival või basseini ääres päikeseterrassil, rannamelu Kabli supelrannas, mõnus surfiretk merele, jalutuskäigud promenaadil ning meelelahutuslik kultuuriprogramm Kabli Rannakohviku juures - kõik see kõlab kokku kui täiuslik puhkus! Kevadel ja suvel korraldatakse siin ka paastulaagreid.

Alutaguse laaned on ammusest ajast tuntud kui karude pärusmaa. Alutaguse karuvaatlusonnidest võib oma loomulikus keskkonnas tegutsemas näha nii karusid kui teisi metsaelanikke. Karuonni lähedale on üles seatud looduskaamera, mis edastab otsepilti veebi. Siin on tegutsemas nähtud karusid, kährikuid, metsiseid, sookurgi, põtru, metssigasid ja teisi loomi-linde. Tule vaatlusonni ja vaata oma silmaga! Lisaks on võimalik tellida jalutuskäik loodusgiidi juhtimisel Natouresti karuõpperajal.

Ühenda tervisepuhkus ja loodusravi Loodus BioSpa Loodusravikeskuses. Lõuna-Eesti unikaalne maastik, mõnus kliima ning tervislik allikavesi teevad sinu kehale restardi. Korrasta oma organism ja pane algus tervenemisele.

Ööbimine Hundimajas, loodusturism, perepuhkus, rannarõõmud, hobused ja toredad koduloomad - kõik need tervitavad sind Liivi lahe kaldal Surfhunt Majutuses. Saa sõbraks purjelauaga, sest kohapeal toimuvad ka purjelauakoolitused.

Viikingite Küla pakub külalisele meelerahu ja võimalust tundma õppida nii iseennast kui ümbritsevat. Astu hetkeks välja tänapäeva kiirest elutempost ja avasta eneseski peidetud viiking. Saa tuttavaks viikingite traditsioonide ja kommetega, väepaikade ja muinaskultuuriga.

Navesti jõe kaldal asuvas Energia talus asub ravimtaimekeskus, kus saab tutvuda ravimtaimedega, nuusutada nende aroomi, taimi katsuda ja maitsta, imetleda nende ilu. Võimalus on tundma õppida traditsiooniliselt kasutatavaid ravimtaimi, nende kasvatamist ning kasutamist. Naudi ka lõõgastavaid elamusi siinses ökospaas.

Endisele metsavahikohale rajatud Vango Imedemaa on eriline paik. Siin saad rännata metsades ja kuulata puude kohinat, kohata võib rebast, jänest või isegi ilvest. Aega võid võtta ka saunatamisele, ujumisele, piknikule või pallimängudele.

Allikas: Puhka Eestis