Kreeka tegutsemist koroonapuhangu alguses peetakse muljetavaldavaks. Õigel ajal karmide reeglite rakendamine aitas kaasa viiruse leviku tõkestamisele. See tähendas ka teiste Euroopa riikidega võrreldes palju väiksemat nakatunute arvu. Praeguse seisuga on Kreekas koroonaviiruse tõttu elu kaotanud umbes 150 inimest.

Eelmisel nädalal anti Kreekas luba avada ilusalongid ning lille- ja raamatupoed. Riigi peaministri Kyriakos Mitsotakise sõnul on väikseid samme tehes võimalik, et hotellid avanevad juulist. Ta lisas, et reisimine tuleb kõne alla ainult sellisel juhul, kui see on kindlalt turvaline. Euroopa tasandil toetab Mitsotakis reisijate testimist vahetult enne, kui nad Kreekasse saabuvad. Ta tõi esile, et reisimine näeb kindlasti teistsugune välja kui varem. Teiste inimestega tuleb hoida suuremat vahet, baarid ja klubid ei pruugi uksi veel niipea avada ning üritusi, kus inimesed on sunnitud olema tihedalt koos, ei toimu.

Siiski on võimalik Kreekas ka peale koroonapuhangut suurepärane reisikogemus saada. Mitsotakis loodab, et Kreeka on reisijatele 1. juulist uuesti avatud. Muidugi sõltub palju ka lennufirmadest ja nende plaanidest.

Nagu paljusid riike üle maailma on koroonaviirus ka Kreeka majandust mõjutanud. Sellest hoolimata püsib Mitsotakis positiivne ja loodab, et hullem on riigi jaoks möödas.

Allikas: lonelyplanet.com