2. osa

Päev hiljem: Hispaania, Mirabel

Ilm on pisut pilvine, kuid piisavalt soe, et mitte veel meelde tuletada, millise kliima suunas me Peebu kapoti oleme suunanud. Esimesed lastevahelised tülid klaaritud ja kõht täis söödud, on aeg sisestada mobiilseadme navigatsioonirakendusse uus sihtkoht — Sassnitz. Lihtsa arvutuse teinud seade teatab, et läbida tuleb 2628 km maanteid, mis asuvad 5 erineva riigi territooriumil! Samuti on vastanud Tallinki Cargo osakond, kes kinnitab uue liini olemasolu ja teatab, et hetkel toimub vaid kaubaautode broneerimine, eraisikute broneerimine saab toimima päeva jooksul… pole paha.

Selle pealtnäha lihtsa teekonna teevad vähem lihtsaks ennekõike kolm komponenti…

Esiteks tuleb ületada 5 riigi piirid, kui Eesti piir ka sisse arvestada, osad neist suletud, osad päris lahtiste väravatega — nendest viimastest oskan paremini läbi sõita… Teiseks kannab Peep moodsaid suviseid jalavarje, mis muutusid hoobilt probleemiks, kui Euroopa meteoroloogide töö tulemusi sirvisin. Loodetavasti suudab päike asfalti piisavalt soojendada, et navigatsiooniseadme ette näidatud rada turvaliselt läbitud saaks. Kolmandaks mureks on piisavalt kõrge temperatuuri hoidmine autos, mille eelduseks on gaasi või elektri olemasolu. Elekter langeb praegu ära… Tegelikult kogu see gaasi problemaatika on üldse üks suurim peavalu matkaautoga Euroopas reisides, enamikus riikides on erinevad balloonid ja keegi teiste omi ei tunnista ega vaheta… Kaasas on hetkel kaks Eesti ballooni, mis on tühjad ja keegi neid ei täida ka, lisaks on õnneks üks Hispaania balloon, milles olevat gaasi jagub ehk napilt nädalaks… Tegelikult kui kõik sujub, siis tuleme selle ühega ka toime… saame näha!

Ja sõidame… Jätkuvalt ei ole teel kohata mingit liiklemise piiramist, küll on aga kuulda, et linnades seevastu piiratakse usinasti. Seepeale mõtlen, et, kust need puudujäävad ämmaemandad 9 kuu pärast võetakse, kui rahvas niiviisi kodudesse on suletud, aga eks mängitakse mõni valdkond lihtsalt ümber… Kesk-Hispaania mägedest läbi trügides on kohati lausa lumi maas. Kaunis piirkond, temperatuur jääb mõned pügalad alla 20, seega Peebu viisud hetkel veel suuremat muret ei valmista.

Küll aga mõtlen, et miks ei võiks neid vahvaid uusi laevaliine rohkem avada. Möönates tõika, et Sassnitzis asub suurim eestlaste kogukond, siis tegelikult on neid eestlasi ju ripakil ka mujal. Võiks ju ometi olla paar hädavajalikku lisaliini, näiteks Bilbao-Loksa või Tarifa-Lohusalu… vot see teeks juba niigi rõõmsa meele veel rõõmsamaks!

Vahepeal kallab peale värskemat teavet, mis kinnitab Sassnitzi laeva reisigraafiku ja sellele registreerimise tingimused… sellise vahva uue liini hinnalipikule kirjutatakse 400+ eurot ja palutakse paar päeva enne Sassnitzi saabumist endast uuesti märku anda… nii loodetavasti teemegi!

Seejärel, Peebule jälle kõhutäis kvaliteetset diislit, lapsed ja naine toidetud, jätkame sõitu 376 km kaugusel asuva esimese piiriületuse suunas. Peale seda peatust olen hakanud märkama, et suuremate tanklate juures on vahvad, naisfiguuri meenutavate siltidega ööklubid. Pole endal kunagi tankides tantsukihku peale tulnud, aga eks lihtsalt kultuurid erinevad… ei lase end sellest segada.

Mõtlen endamisi, et, kas Hispaania välisminister ka enda kodanikele Sassnitzisisse kruiisilaeva järgi saadab? Tõden, et vaevalt, sellised võimalused on vist ainult Põhja-Eurooplastel, ja suurest uhkusest tõstan seepeale Peebu kiiruse üle 100 km/h.

Ja oleme saabunud Baskimaale, no on kaunis koht, ka lihtsalt läbi sõitmiseks… Teeme peatuse, Peebu saldoks jäi täna 483 km, rohkem ei hakka teda täna piinama! Pidžaamad selga ja head ööd! Olge terved!

JÄTKUB…

Jaga
Kommentaarid