Genova sadamasse sisse seatud ujuvhaigla projekt on suurepäraseks näiteks era- ja avaliku sektori viljakast koostööst ja suutlikkusest ekstreemsetes olukordades reageerida ning kiirelt ja bürokraatiavabalt asju ajada. Erinevate instutsioonide vahel ühendati jõud ja reisilaev kohandati haiglaks vaid mõne päevaga. Liguuria maakondliku terviseameti ja Itaalia päästeameti abiga organiseeriti pardale vajalik varustus, arstid ja eritehnika.

Foto: Regione Liguria, Facebook

Idee autoriks on vahemerel kruiise korraldav GNV Group, kes on varasemalt pakkunud sarnast abi aastal 2017, kui orkaan Maria laastas Kariibi mere saari. GNV pakkumine on jõus, kuni riigis kestab eriolukord ja vajadus ajutiste raviasutuste järele.

Foto: Regione Liguria, Facebook

Praegu on Splendidi pardale sisse seatud 25 üksikpalatit ning valmidus on olemas kiirelt veel 400 voodikoha loomiseks. Laeva autotekile on sisse seatud kiirabiautode sissesõidu ala ja intensiivravi osakond.

Foto: GNV, Facebook

Praegu reisijatepuuduses sadamas seisvaid laevu on plaaninud haiglateks kohandada ka mitmed teised kruiisidega opereerivad reisifirmad. Carnival Cruises on pakkunud USA valitsusele ja Saga Cruises Inglismaale oma valmisolekut, kuid nende osas pole veel kindlaid otsuseid tehtud.