Auto või rongiga Jaapanis

Jaapani kõige uuem kiirrongiliin ühendab pealinna Tokyot põhja pool asuva ning seni vähem külastatud Hokkaido saarega. Seega on just paras aeg selle saarega tutvust teha.

Rendi auto ja avastas saart omal käel: mine Shiretoko poolsaarele vaalavaatlustuurile, matkata saare kõrgeimale tipule Asahi-dakeile, sõida lavendlipõldude vahel kulgevatel mägiteedel, libistada end Toya Onsenis kuumaveeallikasse, külastada rahvarikkaid Sapport ja Hakodatet. Siis hüppa rongile ning kihuta Tokyosse tagasi.

Moonda ennast 19. sajandi maadeavastajaks ning rända James Forsyth’i jälgedes külast külla: Chopna, Satpura tiigrite varjupaik, Pachmarhi, Jata Shankari koopatempel.

Ööbi Sakata džunglikülas, tee safari Penchi tiigrite kaitsealale ja kohtu Shere Khani endaga.

Avasta Hiina avastamata nurgataguseid.

Klassikalised vaatamisväärsused ja uued, alles avastamata paigad on ühte põimitud 20päevasesse Wendy Wu Toursi poolt pakutavasse paketti: Pekingi Keelatud linn, Hiina müür, Xiani terraccotta-sõdalased, laevareis Jangtse jõel, pandadega kohtumine Sichuan mägedes Bifengxias, jalgsimatk terrassidel laiuvatel riispõldudel.

Võta ette laevaretk ning suundu kaheksapäevasele Gangese jõe tuurile. Seila Patnast Kolkatasse, kiigates teekonnal ka kaldale jäävaid vaatamisväärsusi: 18. sajandist pärit viljaait Patnas ja sikhide tempel, Nalanda Pawapuri Jain tempel ja Bateshwar tempel, mida kaunistavad 6. sajandist pärit hindude puunikerdused.

Rendi rikša ja võta Mungeris ette sõit elust kihavas Mughal sadamas ning vaata Bhagalpuris Lõuna-Aasia jõedelfiine.

Mine rännakule mööda üht maailma suurimat ajaloolist kaubateed – Siiditeed. 12 000 kilomeetri pikkune 47 päeva kestev reis Bekingist Istanbuli kulgeb läbi Hiina, Krgõstani, Turkemnistani, Usbekistani, Iraani ja Türgi. Reisi vältel saad imetleda enam kui 15 UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvat objekti, teiste hulgas Tabrizi turgu Iraanis ning terraccota’sõdalaste armeed Xianis. Mäed, trepid, orud, kohalik elu – kõik see kokku moodustab mandritevahelise reisi.

Lõuna-Ameerika reisfirma Dragoman pakub uut 15päevast reisi Andidest Amazonaseni.
Iguacu juga mõlemalt poolt nii Brasiiliast kui Argentiinast, ning seejärel saad oma hinge vabaks lasta Uruguais asuvas rantšos, matkata Santa Teresa rahvuspargis, vaadelda Cabo Polonios merilõvisid, külastada maailmalinnu Montevideot ja Buenos Airest.

Muutunud jääolud tähendavad seda, et Põhja-Jäämeri on nüüd navigeeritav. 28päevane väikeste laevade retk pakub võimalust vaadelda metsikut loodust kogu oma ilus: vaalad, morsad, jääkarud, rändlindude parved, polaarrebased. Valluta Euraasia kõige idapoolsem neem Dežnevi ja kõnni Franz Josefi maal, mis on vaid kiviviske kaugusel Põhjapoolusest.

Sõida mööda Suure Kanjoni kallast kuni klassikaks kujunenud kiirteeni Route 66, naudi kõrbevaateid ja kauboielu. Heida pilk Hooveri tammile, enne kui tuledes plinkiva Las Vegase poole suundud.

Võta ette kuuepäevane luksuslik rongireis Dublinist Corki. Külasta Blarney kindlust, ratsuta, käi Killarney rahvuspargis, proovi kalastada ja pistrikuga jahti pidada.

Seejärel suundu põhja, Belfasti poole. Käi läbi Giant Causeway’st, Carrick-a-Rede köissillalt ja maitse Bushmillsi viskit.

Tegemist on 22päevase rongireisiga Ameerika ühelt rannikult teisele. New York, Chicago, Lake Michigan, Rocky mäed, Suur Kanjon (sealne raudtee tähistab tänavu 115. aastapäeva), San Francisco.

Võta Aasia lennureiside hinnalangusest maksimum ja avasta 16päevase Punase jõe tuuriga Vietnami ja Hong Kongi.

Alusta valgusest säravast Hong Kongist ja maitsvast Hanoist. Seejärel suundu Punasele jõele. Peatu külades, templite juures, Gia Thanhi kaljude varjus ning suundu otse Halong lahte.