Juuli:SYDNEY, Austraalia

Juulis maakera kulkapoolele Sydneysse sõitmine tähendab põgenemist meie kuumuse eest - ent mitte sattumist päris talvepakasesse.
Sydney "talvekuud" on ikkagi mõnusalt soojad, ent 44% protsenti odavamad kui muud kuus aastas. Samal ajal kõib linnas elav kultuurielu ning igal pool toimub kogu aeg midagi.

Sydney
Kontrolli mitu korda üle, et su valitud hotellis oleks töötav õhukonditsioneer - ja osta siis supersoodsad piletid ja broneeri aasta kõige odavama hinnaga tuba!

Et
on august kõige palavam kuu, ei tohiks lasta sind ennast eemale peleteda - nagu see juhtub suuremate turistide massidega. Vastupidi, see on mõnus aeg, et istuda kusagil vee ääres või pargis, nautida kuulsate mahlabaaride parimat ja jahutavat valikut ning jalutada linnas ilma rahvasummast läbi trügimata. Kõige odavam peaks hinnaststistikat vaadates olema augusti viimane nädal.
The Manhattan skyline is seen during sunset  from Arthur Ashe Stadium as Federer of Switzerland faces Djokovic of Serbia during their men's singles final match at the U.S. Open Championships tennis tournament in New York


Kui New York jääb ikkagi kalliks ja kättesaamatuks - lisaks kõigele pole ajavahe ja pika lennu tõttu sinna mõtet vähemaks kui nädal lennata - siis
on hinnad maas ja massid kuhugi kadunud
, kuhu Tallinnast on palju otselende. Merd ei ole, kuid jõeäärne muutub hedonistlikuks linnarannaks päevitustoolide ja kokteilibaaridega.
Berliin

Rooma külastamiseks ei ole halba aega olemaski. Kuna enamus Itaaliast puhkab augustis, on septembris linnas tagasi kõik kohalikud, väikesed pereärid jälle avatud - ja kadunud vähemalt Itaalia siseturistid.
See muuseas tähendab aga suurt hinnalangust just hotellihindade osas.

Rooma

See Lõuna-Aafrika Vabariigi pärl on suurepäane koht nii vaalavaatluseks kui veinide nautimiseks. Oktoober on seal kevadkuu, kui kõik on tärkamas - ent massid hoiavad seda sihtkohta enda kalendris tavaliselt jõulupuhkuseks ning sügis on mõnusalt rahulik ja odav.

Kaplinn

Spordihullud on lahkunud, tippvõistlused läbi ja linnas taastunud normaalne elu. Hotellide hinnad on kukuvad peale olümpiamänge kohe - aga ronivad taas lakke detsembris, kui saabivad aastavahetuseturistid. Nii et november on parim valik!

Rio de Janeiro

Detsembris tahavad kõik kuhugi minna. Tark on soojamaareis pisut edasi lükata ja külastada hoopis jõulumuinasjutuks muutuvat Frankfurti. Selles ärikeskuses on detsember rahulik - ka ärihaid võtavad natuke rahulikumalt, vähem on konverentse ja koosolekuid, mis tähendab, et paljuski äri- ja konverentsituristidele mõeldud linnas on hinnad olematud ja hotelli pealt kokku hoitud rahaga saab jõuluturult ära tuua hulga kauneid kinke.

Frankfurt

Hinnad kukuvad Inglite Linnas jaanuaris 33%. Samal ajal kukuvad need veel rohkem pühadejärgsetel allahindlustel. Ent see pole ainult parim aeg mõnusalt soojas kliimas šoppamiseks - Los Angeles on ka USA parimate restoranide koduks, kuhu nüüd palju lihtsamalt laua saab.

San Francisco

Hong Kongis juhtub kuu hiljem kõik see, mis jaanuaris Los Angeleses - kukuvad nii hotellide hinand kui algavad allahindlused - sest Hiina uusaasta saabub ju pisut hiljem.

Hong Kong

Pole küll nii palav, et hotelli basseini ääres päevitades oleks oht põikesepõletus saada, ent mõnusat soe ja rahulik on see aeg küll, samal ajal kui eestis kõik ikka alles unistavad kevadest.
Buenos Aires

Maist oktoobrini on meist vaid lühikese lennu kaugusel olevas Kopenhaagenis kiire turismihooaeg, kui niigi võrdlemisi kallis linnas hinnad oma tippkõrguse saavutavad. Varakevadine Kopenhaagen on aga imeilus paik, kus juba saab teha pikki jalutuskäike, istuda välikohvikutes ja selle disainipealinna kauplustes suvist garderoobi täiendamas.
Kui aga minna aprillis, on keskminne hotellitoa hind 38% madalam, talvekülmad on möödas ja suvised turistidehordid ei ummista veel tänavaid.

Pärast nelikümmend aastat kestnud vaidlusi on Kristiaania elanikud kristianiidid Taani valitsusega kokkuleppele jõudnud, et vabalinn jääb püsima juhul, kui selle elanikud maa ja hooned riigilt välja ostavad. Vabalinna esimesed asukad - aatelised hipid olid maa-ala skvottinud ehk ebaseaduslikult oma valdusse võtnud ning nii nad seal siis ühises kommuunis elavad. Ka paljud hiljem lisandunud kristianiidid ei maksa riigimakse ega oma seaduslikku õigust Kristiaanias elada. Nüüd oli Taani riik nimetanud vabaduse hinna: seitsekümmend kuus miljonit taani krooni Kristiaania hoonete eest ja kuus miljonit krooni aastas renditasuks maa kasutamise eest. Oma neljakümnenda sünnipäeva eel puhkes Kristiaania võitlusse...LOE EDASI

Kopenhaagen

London pole muidugi mitte kunagi liiga odav - ehkki õnneks saab sinna Tallinnast täna odavlennufirmadele tihti ülisoodsalt lennata - aga mais võib siiski leida uskumatult soodsa hinnaga majutust, sest suvised koolivaheajareisid pole veel kätte jõudnud ning kõik kevadised pikemad pühad on ära olnud. Ja ilm on mais Londonis kõige fantastilisem!

London

Suvel põrgulikult kuum ja talvel kohutavalt külm Peking on juunis väga mõnus. Ja ehkki linn on atraktiivne nii välis- kui siseturistidele, on hiinlasi juunis puhkamas väga vähe, sest pole ühtegi suuremat püha ega vaheaega. Pekingis endas on palju vaatamisväärsusi, ent peamine tõmbenumber on siiski Hiina müür, mida mööda jalutamiseks on leebe suveilm just perfektne.

Ja mis kõige parem - kui peatuda Pekingis kuni kolm päeva (72 tundi) on see viisavaba!

Peking