Esimeses klipis nägime, kuidas Epp Nižni Novgorodi reisiks ettevalmistusi teeb ja mis hakkas juhtuma esimesel päeval laeval. Teises klipis avastas Epp müstilist uputatud linna. Tänases klipis võtab Epp reisi kokku ja räägib, kellele ta sarnast reisi soovitab.

Enamik Venemaal toimuvaid jõekruiise algavad Peterburist või Moskvast, kuhu reisimine on Eestist üsna soodne. Soodsaid hindu toobki Epp Venemaal kruiisimise juures kõige suurema eelisena välja — Volga kruiisile saab minna koos terve perega, ilma et reis pere-eelarvesse suurt auku tekitaks. Laev, millega Epu seltskond mööda Volgat seilas, polnud küll luksuslik, kuid kõik vajalik oli olemas ja retrohõngulises minimalistlikus sisekujunduses oli omaette võlu.

Nostalgiat on Venemaal reisides igal sammul — näiteks saab uuesti kogeda lapsepõlvest tuttavaid maitseid ja tegevusi. “Ma sain võimaluse minna tagasi lapsepõlvemaale, juua-süüa lapsepõlvemaitseid, osaleda karaokevõistlusel lapsepõlvemeloodiaid meenutades. Laeval toimus iga päev erinevaid tegevusi, näiteks sai bajaani saatel koos laule harjutada või kasatšokki õppida. Kui päike looja läks, toimusid erinevad teemaõhtud, kord tehti ka nostalgiaviktoriini. Ma arvan, et minu, umbes 40-aastaste põlvkonna jaoks on see väga huvitav kogemus, samamoodi ka minust vanematele. Need, kes „vene aega” ei mäleta, saavad muidugi hoopis teistsuguse eksootilise laengu,” rääkis Epp.

Ühe reisi käigus õnnestub Volga kruiisil kogeda nii linnapuhkust kui ka näha tõelisi maakohti ja saada vee-elamusi. Epu reis algas väikelinnas, ära käidi tõelises kolkas ja jõuti välja metropoli. Kõige ilusama hetkena kogu reisi jooksul toob Epp välja õhtu, kui päikeseloojangu taustal lauldi loksuvas laevasabas geograafiliselt täpselt õiges asukohas „Õhtuid Moskva lähistel”.

Lisaks sellele, et reis toimub ühteaegu nii ruumis kui ka ajas, toob Epp välja võimaluse vene keelt harjutada: “Venemaal reisides saab kümblust keelele, mis nii palju ehk muidu praktikat ei saa. Järgmisel suvel plaanin kaasa võtta ka oma lapse, meil on praegu kombeks õppida iga päev üks uus venekeelne sõna, et olla tulevaseks Volga-reisiks valmis.”

Volga jt kruiiside kohta vaata lähemat infot SIIT!