Kiindusime autosse samal hetkel, kui teda nägime. Seal meie šarmantne kaaslane seisis, veigeldes kõikides meretoonides, täpselt õige välimusega ühe suveseikluse jaoks. Panime autole nimeks Louis, täisnimega Louis CDVIII (408 Rooma numbrites ehk Louis Neljasaja Kaheksas, kui kellelegi segaseks jääb) ja alustasime sujuvalt oma teekonda. Auto oli väga mugav, lisaks sõitmisele võiks nendes istmetes vabalt ka niisama jutustades mõnes ilusa vaatega kohas toreda õhtu veeta.

Esimesed muljed autost

Kõigepealt imestasime, kui vaikne see auto on, kuna meil kummalgi pole hübriidiga sõitmise kogemust. Sõbranna pidi linnast välja suundudes roolis muidugi tähelepanu teel hoidma, aga mina sain lähemalt uurida auto esipaneeli ekraane ja vidinaid – tõesti täiesti uus tase, mida kõike seal teha saab. Kaaslane oli vaimustuses 3D-näidikupaneelist, mis kogu vajaliku info väga stiilselt silme ees hoidis.

Auto liikus teel nii vaikselt ja sujuvalt, et juht muretses alguses veidi piirkiiruses püsimise pärast. Nimelt võttis hübriid tuurid üles nii märkamatult, et silmad lihtsalt pidid kiirusmõõdikul püsima, sest liikluseeskirju me küll rikkuda ei tahtnud. Lisaks olid sõbrannale algul harjumatud auto juhiabisüsteemid, näiteks see, et sõiduradu riivates juhtis auto meid tee keskele tagasi, või eessõitvale autole liiga lähedale sõites pidurdas ise. Aga juba mõne aja pärast tundis ta sellest ainult rõõmu ja ma pidin guugeldama hakkama, palju Peugeot 408 pistikhübriid maksab. Olime selle hinna üle heas mõttes hämmastunud – pakkusime enne guugeldamist märksa suuremaid numbreid.

Meie Louis CDVIII

Auto, mis pöörab päid

Juba üsna oma teekonna alguses märkasime, et ükskõik kuhu me saabusime, vaatasid kõik meid. Kui sõitsime asulast läbi, kiigati meile järele. Kas me nägime täna tõesti nii kaunid välja? Paraku tuli peagi tunnistada, et vaadati ikka autot, mitte meid. Aga oli ikka vinge küll saabuda sellise autoga, mis kõigi tähelepanu köitis. Keegi ju ei teadnud, et see oli rendiauto, ja äkki nad siis arvasid, et oleme ise ka sama vinged?! Mida me muidugi olemegi. Aga tõepoolest – isegi veel oma kolmandal reisipäeval tuli meie mõlema suust alatihti lauseid, kui eemalt oma autole lähenesime, et no vaata ikka, kui ilus ta on! Milline värv! 100% kõige kaunim auto parklas!

Kõige ilusam auto parklas

Pärast reisi, kui meenutasime sõbrannaga naljakaid seiku, mis meiega reisil juhtusid –sest meiega juhtub alati midagi –, oli küll tunne, et me ei käinud reisil kahekesi, vaid kolmekesi, sest auto oli kogu aeg jutu sees. Meie Louis CDVIII sai reisi nii oluliseks osaks, et võib öelda, et sõites Peugeot 408 pistikhübriidiga, pole küll nii, et auto on transpordivahend, mis viib sind punktist A punkti B, vaid suurepärane reisikaaslane, džentelmen, kes sinu eest terve reisi hoolitseb ja elu mugavaks teeb. Tänan ja kohtumiseni, armas Louis!

Tšau, Louis!

Loe ka, kuhu hurmur Louis meid viis ja mis me seal kõik koos ära tegime:

Et saada Peugeot 408 pistikhübriidist veel parem ülevaade, tasub ära vaadata ka see video:

Uuri uue Peugeot 408 pistikhübriidi kohta lähemalt veebilehelt www.peugeot.ee.

Jaga
Kommentaarid