Septembri lõpuks valmib Pärnu uus lennujaam, kolme kuu pärast läheb see kaugjuhtimisele ja suudab lende vastu võtta 24 tundi ööpäevas. Aastaks 2026 käivitub Rail Balticu kiirraudtee, mis viib külalised Tallinnast Pärnusse vaid 40 minutiga ja Riiast Pärnusse ühe tunniga.

ERR kirjutas juunis, et Pärnu lennujaama omanik Tallinna lennujaam allkirjastas terminali ehituslepingu ettevõttega Sonmak, et lennujaam oleks juba järgmiseks suveks valmis tšarterlende vastu võtma. Ruhnu lendudega lubati alustada juba 2021. aasta oktoobist.

Kevadel toimunud Pärnumaa turismiasjaliste koostööseminaril esines suurejoonelise ettepanekuga OÜ Jan Kalmar Beyond Adnventure juht Jan Kalmar, kes rõhutas Pärnu potentsiaali saada lausa lennunduskeskuseks. „Pärnul on kõik võimalused ja eeldused selleks, et meelitada piirkonda jõukaid turiste, kes on valmis siia väga palju raha maha jätma, aga teil on puudu üks oluline asi — lennujaam ja otseühendused. 300 miljonit Lääne-Euroopa elanikku on Pärnust vaid viie lennutunni kaugusel. See on tohutu potentsiaal. Pange Ryanair ja Easy Jet Pärnusse lendama,” ergutas Kalmar suurelt mõtlema. Loe lähemalt SIIT.