Suure osa aastast päevavalguse vaeguses hingitsev eestane soovib Egiptusesse reisides ilmselt esimese asjana üht korralikku doosi vett ja päikest. Mõnele piisab paaritunnisest annusest ja seejärel tahab ta kohe aktiivsemalt tegutsema hakata, teise doos kestab nädal aega, sest aktiivne jõuab ju hiljem kodus ka olla. Mina olen selline vahepealne, et võin ühe terve päeva vees ja päikeses laiselda küll, pikalt nende vaeguses olnuna ka kaks või isegi kolm päeva, kuid pärast seda tahaks juba asju teha. Täna vaatamegi, mida Hurghadas ette võtta, kui esmane rannadoos on kätte saadud.

Kui linn on rajatud kõrbesse mere kaldale, siis võib kergesti ära arvata, et parimad paigad aktiivseks puhkuseks on siin meri ja kõrb. Mina käin Egiptust külastades alati snorgeldamas — ja seda nii palju kui vähegi võimalik. Teine asi, mida ma alati teen, on pingsalt mõtlemine, et tahaks sukelduda ka, ja selle siiski mitte tegemine, sest on hirm. Tavaliselt lõpetan selle mõtte enda veenmisega, et snorgeldamismaskiga saab ju ka sukelduda (vabasukeldumine ehk freediving — saab teha nii snorkliga kui muidugi ka lihtsalt prillidega) ja see tuleb mul ju väga hästi välja, nii et kas scuba diving (ehk siis õhuballooni ja muu varustusega sukeldumine) annaks üldse midagi juurde? Seekord otsustasin mitte enam karta ja vabandusi otsida ning käisin esimest korda elus päriselt sukeldumas. Soovitan kõigile! Ja mitte ainult sukelduda, vaid üleüldiselt kartmine lõpetada ja teha asju, mida tahad teha.

Mida rohkem asju sa teha ei karda, seda rohkem võimalusi on vee peal ja all hästi aega veeta. Vaata galeriid, milline näeb välja üks ideaalne päev Punasel merel:

Teine asi, mida on Egiptuses — või kus iganes, kus on kõrb — alati lahe teha, on hiiglaslikel liivaväljadel erinevate liiklusvahenditega ringi kimada. Mina sain seekord sõita ATV-ga ja bagiga, ma isegi ei tea, kummaga rohkem meeldib, ülivinge on mõlemaga kihutada. Lisaks leidub kõrbes veel vähem või rohkem autentseid beduiinide külasid, kus elatakse nii, nagu egiptlased muiste. Käisime ühte sellistki vaatamas.

Vaata, milline on üks ilus päev kõrbes:

Reisijuhi viis Hurghadasse Coral Travel Estonia.

Jaga
Kommentaarid