Peale laeva korpuse vigastuse esmast hindamist selgus, et laeva korpus, mis puutus sildumisel vastu sadamakaid, vajab enne uuesti liinile siirdumist parandustöid. Vastavalt esialgsele hinnangule vältavad laevakere parandustööd seitse päeva.

Ettevõte on otsustanud tuua ajutiselt Tallinna-Helsingi liinile oma reisilaeva Victoria I, mille opereerimine on ajutiselt peatatud ning mis seisab hetkel Paljasaare Sadamas. Victoria I pakub Silja Europa asemel vajalikku lisamahtu populaarsel Tallinna-Helsingi liinil.

Victoria I alustab ajutist opereerimist ettevõtte Tallinna-Helsingi laevaliinil sel neljapäeval, 7. aprillil 2022, ning teenindab liini Silja Europa ajutises liinigraafikus vahemikul 7.-10. aprillil 2022, järgnevalt:

Neljapäeval ja reedel, 7.-8. aprillil

kell 9.30 väljumine Tallinnast Helsingisse;

kell 18.30 väljumine Helsingist Tallinna;

Laupäeval ja pühapäeval, 9.-10. aprillil

kell 12.30 väljumine Tallinnast Helsingisse;

kell 18.30 väljumine Helsingist Tallinna;

Alates 11. aprillist opereerib laev Victoria I tavapärases Silja Europa liinigraafikus, igapäevaselt, järgmiselt:

Tallinn-Helsingi - väljumine kell 12.30

Helsingi-Tallinn - väljumine 18.30

Reisijatega, kelle tänased väljumised on tühistatud, võetakse ühendust ja neile pakutakse alternatiivseid reisivõimalusi ettevõtte Shuttle laevaga Megastar, kruiisivõimalusi laevaga Silja Serenade või majutusvõimalust Tallinki hotellides. Ettevõtte teine Shuttle laev Star viibib praegu Poolas, kus läbib korralist tehnohooldust, ning naaseb Tallinna-Helsingi laevaliinile esmaspäeval, 11. aprillil.