United Airlines tegi septembris raske otsuse vallandada kõik oma töötajad, kes keeldusid end vaktsineerimast — loe lähemalt SIIT. Nüüd on kuus töötajat esitanud suurfirma vastu hagi, et neile tehtaks erand ja jäetaks nad tööle. Nende töötajate põhjused mitte vaktsineerimiseks on meditsiinilised või religioossed, kirjutab CNN.

United Airlines'i juhatus esitas eelmisel nädalal kohtule dokumendid, kus selgitas, et hagi esitanud töötajaid tööle jätta pole mõistlik, sest mitmed piloodid olevat teatanud, et keelduvad lendamast koos vaktsineerimata kolleegidega. Seega palus United Airlines kohtult luba hagi esitanud töötajad siiski vallandada. Kohtus aga leiti, et selleks pole alust, kuna vaktsineerimata töötajad on viimaste kuude jooksul mitmeid kordi koos vaktsineeritud pilootidega lennanud ja pole mingit probleemi ilmnenud. Kohtunik soovitas lennufirmal oma töötajate kohta privaatse meditsiinilise info jagamise asemel selgitada oma vaktsineerimata kolleegidega koos lendamisest väidetavalt keelduvatele vaktsineeritud pilootidele, kui ebatõenäoline on kiire õhuvahetusega lennukis koroonaviirusega nakatuda. Kohtuniku sõnul on palju tõenäolisem korjata endale viirus külge poes.

Kohus juhtis ka tähelepanu võimalusele vaktsineerimata töötajaid enne lendu testida. Lennufirma vastas, et vaktsineerimata töötajaid saab muidugi testida, aga väljendas muret, et mis saab siis, kui ühtäkki mitu töötajat testi ei läbi ja lendudele ei jagu piloote ja lennusaatjaid.

Ühesõnaga, jagelemist United Airlines'is jätkub. Hetkeseisuga pole kohtunik vaktsineerimisest keelduvate töötajate vallandamiseks luba andnud ja ootab uusi argumente otsuse tegemiseks. Seni saavad kõik United Airlines’i vaktsineerimata töötajad kenasti palka edasi, lendavad nad siis või ei lenda.

Jaga
Kommentaarid