Kohapeal on reisijatel võimalik teha koroonaviiruse antigeeni test, mille tulemuse teada saamiseks tuleb enne laevale minekut oodata vähemalt pool tundi. Vajalik on ka eelnev aja broneerimine.

Uus koroonaviiruse antigeeni testimispunkt on avatud ka neile, kes ei ole reisile minemas, kuid kindlasti on vajalik ka sellisel juhul testi aeg ette broneerida.

„Meil on hea meel, et läbirääkimised mitmete erinevate testimisvõimaluste pakkujatega Eestis on lõpuks viinud kokkulepeteni Confidoga testimisvõimaluste pakkumise osas sadamas, mis lihtsustab kindlasti paljude meie reisijate elu sel keerulisel ajal. Ajast, mil viisime Soome terviseametilt saadud suuniste kohaselt sisse uue negatiivse koroonatesti tõendi esitamise nõude reisijatele, on paljudele reisijatele probleeme tekitanud just testimisvõimaluste piiratus ajal, mil testimisvajadus üleriigiliselt on pandeemiaolukorra tõttu märgatavalt suurenenud," kommenteeris uue testimisvõimaluse pakkumist Tallink Grupi kliendikogemuse valdkonna juht Age Vanajuur.

„Testimisvõimaluse pakkumine sadamas teeb niigi keerulise ja tihti stressirohke reisimise praegusel pandeemiaajal veidigi mugavamaks neile, kellel on jätkuvalt vaja töö või perekondlikel põhjustel reisida ja iga väikegi samm, mille saame hetkel astuda suurema ohutuse, kuid samas ka mugavama reisimise suunas, on selle nimel tegutsemist väärt," lisas Vanajuur.

„Rõõm on olla reisijate elu lihtsustamisel abiks, pakkudes Tallinnas lisaks lennujaamale ja Confido kliinikutele testimisvõimalusi nüüd ka sadamas. Sadamas pakume koroonaviiruse antigeeni teste, mida aktsepteerivad riiki sisenemisel nii Soome kui Rootsi. Antigeeni test võetakse vatipulga abil ninaneelust ning selle tulemus näitab koroonaviirusele omaste valkude olemasolu proovis ehk seda, kas inimene on nakkusohtlik või mitte. Testi tulemused koos reisiks vajaliku sertifikaadiga saab kätte kiiresti vaid 30 minuti jooksul," lausus Confido testimispunktide koordinaator Liis Ader.

Confido esindaja sõnul tuleks testi tegemiseks aeg kindlasti ette broneerida, et vältida ootejärjekordade tekkimist. „Vahetult enne laevade väljumisi võib testimise huvilisi olla palju. Eelnev aja broneerimine tagab õigeaegse testile pääsemise, aitab inimesi hajutada ning sadamas 2+2 reeglit täita. Ohutuse tagamiseks on lisaks distantsi hoidmisele kohustuslik ka isikukaitsevahendite kasutamine," sõnas Ader.