Näiteks laupäeval kell 13:30 Helsingisse saabunud laeval oli ligi 400 reisijat. Paljud tulid autodega, kuid paar tosinat inimest jalutasid laeva. Laevadel koroonatestide tegemisega alustati juba reedel ja testimine jätkus laupäeval. Erandiks oli laupäeval kell 7:30 saabunud laev, kus testi ei saanud teha.

Laupäeval kell 13:30 Helsingi saabunud laeval tegi ainult kümnendik reisijatest tasuta koroonatesti. Kuigi inimestel ei pruukinud testi tegemiseks kaks tundi kestnud sõidul olla aega, oleks 50 inimest ikka võinud seda teha, kirjutab Iltalehti.

Tallink Silja Megastaril oli 362 reisijat. Tehti 57 koroonatesti. Reisi ajal oleks saanud teha umbes 90 testi.

Reedel olid inimesed testimisest rohkem huvitatud, ütles Helsingi sadama tervishoiu koordinaator Anna Oksanen.

Reedel kell 18:30 Helsingisse saabunud laeval tehti 34 testi. Siis oli reisijaid 181. Laupäeval kell 12:30 Helsingisse saabunud laeval tehti ainult 11 testi, kuigi reisijaid li 153.

Oksanan arvab, et inimesed kardavad testimise tulemusi, et äkki nad tembeldatakse koroona positiivseteks. See toob kaasa tagajärjed.

Mõnevõrra üllatav, et inimesed tunnevad end mugavamalt sadamas testides. Juba kuid olid sadamas piirivalvejärjekorrad ja pärast seda tahtsid inimesed kohe sadamast lahkuda, mitte tagasi terminaali teste andma suunduda. Osad ei teinudki koroonateste, ütles laeval teste läbiviinud Aicha El Khidani.

Tartust Mikkeli tööle läinud Lauri Kanarik ütles, et laeval testimise võimalus on hea, sest siis ei pea selleks sadamas aega raiskama.

Soome tööle suundunud Marge Kuusk ütles, et juba laeva sisenedes küsiti, et kas sõidate Soome tööle ja soovitati testida, mille eest muidu tuleb maksta. Testimine käis kiiresti.

Teste tehakse ainult Soome suunduvatel reisidel.