Paki kaasa paar pleedi, termos kuuma teega ja toidukorv ning asu teele. Kui oled leidnud sobiva koha, tee üles lõke ja tunneta kõigi oma meeltega talvist rahu ning looduse ilu. Jagame oma lemmikpaiku lumise pikniku pidamiseks.

Õpperada on sobiv seiklus kogu perele ning läbitav nii noorematele kui vanematele matkajatele. Rajal on 8 puhkekohta ja vaatetorn ning piknikukohale viiv tee on kättesaadav ka lapsevankri ja ratastooliga.

Maaliline rada viib mööda Raudna ja Tõramaa jõe kallast ja suundub muinaskülla, kus saab uudistada kiviaja inimese elu-olu. Rajal asuvad mitmed puhkekohad, kus saab lõket teha ja kaasavõetud võileibu nautida.

See 11-kilomeetri pikkune matkarada asub Hiiumaa läänepoolsel küljel ning kulgeb üle luitemaastiku. Ujuval platvormil saab jalgu puhata, kaasavõetud einet nautida ja linde jägida.

Matkarada Saaremaa suurimas rabas kulgeb 4,8 km pikkuselt läbi soo ümber Pikkjärve. Raja äärde jääb 9 m kõrgune vaatetorn ning järveäärsel vaateplatvormil saab jalgu puhata ja pidada väikese pikniku.

Väike Väerada saab alguse Elva raudteejaama juurest ning on 3 km pikkune. Selle matkaraja teevad eriliseks puuskulptuurid, mille inspiratsiooniallikaks on Eesti rahvaluule ning valmistajaiks kohalikud kunstnikud.

Pääsküla raba kohta öeldakse, et see on raba linna keskel. 2 km pikkune lühem rada on tervenisti läbitav lapsevankri ja ratastooliga. 4 km pikkune loodusõpperada kulgeb läbi metsa, üle kanalite ja allikate. Siin on ka 10 m kõrgune vaatlustorn, kus saab jalgu puhata. Kuigi lõket siin teha ei tohi, võib mõnusa pikniku ikkagi pidada.

Allikas: Puhka Eestis