Suurepärane näide on Tai saared. Teile garanteeritakse just õige saare leidmine, ükskõik millist rannaparadiisi ja seiklust otsite. Siin nad on, Tai parimad saared!

Phuket – midagi igaühele

Kui soovite kogeda kõiki häid asju, mida Tais ühel saarel pakkuda suudetakse, on Phuket õige valik. Phuket on Tai suurim ja mitmekülgseim saar. Võimalik on sukelduda, snorgeldada, läbi džungli matkata ja koskedes ujuda, avastada Phuketi kaunist vanalinna, mängida imelistel muruväljakutel golfi, poputada end luksuslikes spaades ning avaldada austust saare peatemplis, imeilusas Wat Chalongis.

Phuketi teevad nii mitmekülgseks selle arvukad rannad, millel kõigil oma eripära. Parim rand pidutsemiseks ja ostlemiseks on Patong Beach, vaiksem on Karon ning peredele sobib kõige paremini Bangtao. Kaunis ja kogenud Kata Beach on suurepärane mesinädalatel viibijatele ning pikk ja peaaegu mahajäetud Mai Khao hoolitseb nende eest, kes otsivad täielikku rahu ja eraldatust.

Need on aga vaid mõned Phuketi randadest. Tegelikult on võimalik iga päev kahenädalasest puhkusest erinevas rannas veeta ja ikka jääb veel avastamiseks ruumi.

Koh Samui – Tai luksuse saar


Peaaegu kõikidel Tai saartel on luksuskuurorte, kuid kui soovite kõik-ühes-luksust, on Koh Samuid raske ületada. Elamus algab väikesest võluvast lennujaamast, kust teid sujuvalt tipptasemel luksuskuurorti viiakse. Ning sellel saarel leidub neid palju. Parimad neist, nagu Four Seasons Samui, Six Senses Samui ja Tongsai Bay Resort, asuvad kõik omaette eraldatud paradiisilahtedes.

Luksuse tunne püsib, kui lähete saart avastama. Koh Samui on kujult peaaegu ümmargune ja olenemata sellest, kas sõidate saarel auto või jalgrattaga, näete palmipuude taga sillerdamas türkiissinist merd. Siin tunnete end päriselt saarel olevat.

Kui teile meeldib golfi mängida, siis Santiburi Samui on üks Tai kõige ilusamaid golfiväljakuid. Siiami lahe parimasse sukeldumispaika, legendaarsesse Sail Rocki, saab korraldada sukeldumisreise.

Kui rääkida reisi gurmeepoolest, siis on Ko Samuil tõenäoliselt kõige paremad restoranid Tai pealinna Bangkoki järel. Siin leidub erinevaid uuendusmeelseid tippklassi restorane, kus pakutakse nii Tai kui ka rahvusvahelist kööki.

Koh Lanta – Tai parim saar peredele


Kaunis ja mahe Koh Lanta sobib ideaalselt perepuhkuseks. Rannad on pikad ja suhteliselt vaiksed ning elurütm on lõõgastavalt aeglane.

Kõige menukam pererand on kolme kilomeetri pikkune Klong Dao, mis sobib oma rolli hästi, kuna on tuulevarjus, veejoon madal ja meri läheb aeglaselt sügavaks. Siin saavad lapsed turvaliselt supelda.

Peaaegu kõik hotellid ja restoranid asuvad mere ääres, nii et õhtusööki süües on võimalik, varbad liivas, jälgida oma lapsi mere ääres uute sõpradega liivalosse ehitamas.

Kuna Koh Lantast on saanud üks perepuhkuse lemmikkohti, võite kindlad olla, et teie lapsed leiavad puhkuse ajaks hõlpsasti uusi mängukaaslasi. Üsna tõenäoliselt sõbrunevad ka vanemad ja võivad hakata planeerima uut ühist puhkust mõnusas Koh Lantas.

Koh Phi Phi – Tai vaieldamatu peosaar


Väljanägemiselt on Koh Phi Phi kaunitar. Saare peamine rand asub kahe majesteetliku lubjakivimäe vahel, mis kerkivad merest vertikaalselt nagu mõni iidne kivistunud merekoletis. Koh Phi Phi võib vabalt maailma ilusaim saar olla. Pole ime, et filmirežissöör Danny Boyle otsustas siin filmida oma seljakotiränduriklassika „The Beach”.

Filmist alates on Koh Phi Phi peibutanud oma kallastele noori ja ilusaid rändureid ning saar on muutunud Tai peokeskuseks. Kui Koh Phangan on kuulus oma igakuiste täiskuupidude poolest, siis Koh Phi Phil toimuvad peod igal õhtul aasta ringi.

Kuid ärge saage meist valesti aru. Koh Phi Phi ei tähenda mitte ainult pidusid, vaid see on ka suurepärane saar snorgeldamiseks ja sukeldumiseks. Saare ümber on värvilised korallrifid ja võimalik on liituda isegi Adventure Clubi korraldatava snorgeldamisreisiga, kus lubatakse, et saate oma raha tagasi, kui rifil haisid ei näe. Ärge muretsege, Koh Phi Phi haid on sama kahjutud kui merekilpkonnad, keda samuti tõenäoliselt näete.

Koh Lipe – Tai parim saar snorgeldamiseks


Kui teile päriselt snorgeldamine meeldib, suunduge Koh Phi Philt lõunasse Koh Lipele. Seda kaunist pisikest saart ei nimetata asjata Tai Maldiivideks. Liiv on pehme ja kreemjas valge, meri türkiissinine ning korallid vikerkaarevärvilised.

Snorgeldada saab otse Sunrise Beachi juures, kuid parimad veealused paigad ootavad lähedal asuvate asustamata saarte vetes. Kõigil neil on erinev veealune loodus, mis muudab snorgeldamise tõeliselt rahuldust pakkuvaks.

Koh Tao – sukeldumiskooli saar


Te pole veel tunnistusega sukelduja? Ärge muretsege, Tai Koh Tao on üks maailma odavamaid paiku sukeldumistunnistuse saamiseks ja üsna lõbus koht ka. Koh Taos valitseb nii kergemeelne ja nooruslik meeleolu, et paljud, kes tulevad siia lühikesele külaskäigule, jäävad lõpuks kauemaks, kui sukeldumistunnistuse saamiseks planeerisid.

Õnneks ei löö mõni lisapäev – või nädal-paar – Koh Taol rahakotti auku, kuna siin on väga lihtne leida odavat ja toredat majutust.

Kui õnnestub lõpuks tõusta ja lahkuda, on järgmine seljakotirändurite saar, Koh Phangan, vaid lühikese laevasõidu kaugusel.

Koh Phangan – parim seljakotiränduritele


Ärge laske end Koh Phangani kuulsatel täiskuupidudel petta, arvates, et saarel justkui ainult pidusid korraldataksegi. Tegelikkus on sellest kaugel. Täiskuupeod toimuvad kord kuus ja ainult ühel rannal. Muul ajal on Koh Phangan väga mõnus saar.

See kauaaegne seljakotirändurite lemmikpaik on endiselt üks paremaid kohti Tais odavate rannaäärsete bangalode leidmiseks. Kui paljud muud saared on kallimaks muutunud, siis Koh Phangan on säilitanud oma muretu hipiliku meeleolu. Põhjus, miks Koh Phangan on selliseks jäänud, on pisut salapärane; selle rannad on tegelikult veelgi kaunimad kui rahvarohkemal naabersaarel Koh Samuil.

Koh Mook, Koh Ngai ja Koh Kradan – parimad oma väikse paradiisi leidmiseks


Tõeliselt väikestest paradiisisaartest rääkides on see kolmik Trangi saarestikus kolm-ühes-hinnaga pakkumine. Kõik nad on pisikesed ja üks kaunim kui teine. Paadiga saab hõlpsasti ühelt saarelt teisele sõita ja igaühel neist on oma eripära.

Koh Mook on neist kõige rahvarohkem ja seal on isegi mõned baarid, kus ööelu nautida. Koh Kradanil on parim snorgeldamiskoht päris ranna lähedal ning Koh Ngais valitseb täiuslikkuse tunne suurepäraste butiikstiilis külalismajade ja otse ranna lähedal vertikaalselt merest kerkivate ebamaiste lubjakivisaarekestega.

Koh Samet – paradiisisaar Bangkoki lähedal


Mis oleks, kui ühendaks linnapuhkuse rannapuhkusega? Koh Samet on Bangkokile lähim päris paradiisisaar, asudes vaid kolmetunnise bussi- ja laevasõidu kaugusel.

Koh Sameti rannad on valged ja pehmed ning pikitud külalismajade ja keskmiste ning kõrgema taseme hotellide ja spaadega. Enne Koh Sameti nägemist vaevalt usute, et sellist paradiislikku ilu on kärarikka pealinna lähedal võimalik leida.

Sarnaselt paljudele teistele Tai saartele on ka Koh Sametil mitu randa, kõik pisut erineva meeleolu ja eripäraga. Kõige pikem ja kärarikkam on Had Sai Kaew, sellest kaugemal leidub aga vaiksemaid randu.

Lisateabe saamiseks Tais reisimise kohta külastage veebilehte www.thecoloursofthailand.com.

Tekst ja fotod: Antti Helin


Jaga
Kommentaarid