Väiksed linnad, kus elanike arv ulatub 15 000 inimeseni, saavad taotleda tunnistuse, mis tõendab, et linn kuulub Ilusate Linnade ühendusse. Siiski peavad nad olema valmis läbima pikka ja põhjalikku protsessi, kus kontrollitakse linna kunstilist, ajaloolist ja kultuurilist pärandit. Lisaks uuritakse kohalike traditsioone ja turistide vastuvõtmise võimekust. Selle aasta oktoobris lisandus nimekirja neli uut linna.

Esimene neist on Tropea. Tegu on ühe enim armastatud mereäärse linnaga Calabria maakonnas. Linna tuntakse tänu imekaunile loodusele ja punastele sibulatele. Ühendus lisas, et linnal on väga strateegiline asukoht, seega on tal ka ajalooliselt alati väga oluline roll olnud.

Teine linn asub riigi lõunaosas, Puglia maakonnas. Monte Sant’Angelo asub Gargano rahvuspargi keskel ja pakub suurepärast vaadet. Lisaks leiab sealt kaks Unesco maailmapärandit — viiendast sajandist pärinev San Michele Arcangelo pühamu ja Foresta Umbra iidsed pöögimetsad.

Järgmine nimekirja lisandunud linn asub Lazio maakonnas. On tõestatud, et Bassano in Teverinas elasid inimesed juba etruskide ajal. Ühenduse kodulehelt saab lugeda omapärast lugu kellatornist, mis ehitati ümber Santa Maria dei Lumi kellatorni. Mõlemad hooned on siiani olemas.

Neljanda linnana lisandus nimekirja Monteleone d´Orvieto, mis asub Umbria maakonnas. Linna ümbritseb palju rohelust, mida saab linna keskel asuvatest katuseterrassidelt nautida.

Allikas: lonelyplanet.com