Kui mõistad, et sul on aega, energiat ja raha, et reisida, ongi aeg planeerima asuda. Siin on mõned ideed, kuhu just nüüd suunduda:

1. Iisrael

Kui sind köidavad ajalugu, religioon ja maailmas toimuv, naudid sa kindlasti reisi sellesse pisikesse riiki. Su esimene peatus võiks olla randade ja elava kunstiringkonna poolt tuntud Tel Aviv. Külasta kindlasti ka ülipopulaarset Carmeli turgu, kust leiad unikaalseid kangaid, vürtse, ravimtaimi, teed ja värsket toitu.

Vähem kui tunnipikkuse teekonna kaugusel asub aga mereäärne linnake Caesarea, kust avastad hingetuksvõtvad vaated Vahemerele ja roomaaegsed varemed ajast, mil just seal paiknes piirkonna kõige suurem sadam. Ära unusta külastada ka Jeruusalemma!

2. Austraalia

Kui sa pole siiani Austraalias käinud, sest see asub nii kaugel ja nõuab pikemat puhkust, siis nüüd sul enam seda vabandust ei ole.

Külasta Sydney imelist ooperimaja ja seejärel suundu sadamakruiisile, et seda hoopis teistest külgedest imetleda. Kui sul on üle palju energiat ja 200 dollarit, jaluta üle sadamasilla ja roni selle teraskaare tippu. Tutvu ka Kängurusaare ainulaadse metsiku loodusega, mis on koduks koaaladele, kängurudele, pingviinidele ja paljudele teistele põnevatele loomadele.

3. Kagu-Aasia jõetuur

Kui see piirkond on sinu jaoks võõras, pakub jõekruiis piisavalt seiklusi, luksust ja mugavust. Mitmed ettevõtted pakuvad Mekongi jõe kruiise, mis hõlmavad näiteks Vietnamis asuvat Ho Chi Minhi linna (endine Saigon ehk “idamaade Pariis”) või Kambodžas paiknevat Phnom Penhi, aga miks mitte ka Hanoid, Halongi lahte ja Angkor Wati Siem Riepis.

4. Hiina

Nii kaugel ja nii põnev, Hiina avastamiseks on sul vaja aega ja seda sul nüüd on. Alusta rahvusvahelisema Hong Kongi külastamisest, kust leiad palju häid poode, maitsvat toitu ja hingetuksvõtvaid vaateid. Seejärel lenda keisririigi pealinna Pekingisse, kus asuvad ajalooline Tiananmeni väljak ja Keelatud linn, mis on maailma suurim säilinud iidne paleekompleks. Kõnni ka mööda kuulsat Hiina müüri.

Sinu järgmine peatus võiks olla Shanghai — Hiina suurim linn ja finantskeskus. Seal saad jalutada mööda koloniaalajastu hoonetega ääristatud Bundi jõeäärset promenaadi.

5. Islandi virmalised

Milline reisisoovituste nimekiri ei sisalda virmaliste imetlemist? Kuid nende nägemine tähendab, et sul on vaja aega, sest nad ei pruugi end alati näidata. Näiteks septembrist märtsini, kui ööd on pimedad, on selleks palju suurem tõenäosus kui keset suve. Samas ei tasu minna neid otsima öödel, kui täiskuu taevas särab.

Kuid virmalised pole ainus põhjus, miks Islandile minna. Seal ootavad sind veel sinine laguun, mille tulikuum sinine vesi pidavat nahale suurepäraselt mõjuma ning mis on ühtlasi Islandi kõige külastatavam vaatamisväärsus. Äkki õnnestub sul just seal virmalisi silmata?

Allikas: Travel+Leisure