Pärnusse suundudes avasta ka varem tundmatuid radu ning kiika Lavassaarde, kus saad veeta mõnusa ning hariva päeva kauni looduse keskel.

Pärnumaa südames asuv Lavassaare peidab endas mitmeid pärle, mis väärivad külastamist. Pärnust 17 km loodes rabade keskel paiknev Lavassaare asula on koduks Eesti Muuseumraudteele ning looduskaunitele kohtadele. Lavassaare järv on madal rabajärv, mille juurde viib imekaunis matkatee, mida on hea ette võtta jalgsi. Loodusmatk võib pakkuda gastronoomilisi elamusi, selleks puhuks tasub matkale kaasa võtta piknikukorvi, kes harrastab kalapüüki, võib võtta õnge, sest järv on täis head ja paremat ning saagiks võib saada nii ahvenat, haugi, särge kui ka vingerjat.

Muuseumraudtee pakub ainulaadset võimalust avastada Eesti kitsarööpmelise raudtee pea 125 aastast ajalugu põneval ja interaktiivsel moel. Nostalgiahõngulise muuseumi kollektsiooni kuulub üle 80 ühiku erinevat veeremit, sealhulgas viis auruvedurit ning rida tehnilisi seadmeid. Suure osaga neist saab tutvuda ning isegi käe külge panna. Peaaegu täies mahus on muuseumis esindatud ka Nõukogude ajastu veerem. Kõige uhkemaks eksponaadiks on muuseumi kollektsioonis Teise maailmasõja aegne Saksa väliraudtee auruvedur.

Suvel on Muuseumraudtee avatud iga päev ning ootab kõiki huvilisi uudistama ning avastama kodumaa ajalugu veidi teises võtmes. Nagu öeldakse: „Kes minevikku ei mäleta, elab tulevikuta!", kugi kitsarööpmeliste raudteede aeg Eestis on läbi saanud, väärib see mäletamist. Muuseum pakub avastamisrõõmu nii suurtele kui ka väikestele, tegevust leiavad kõik, ka need, kelle jaoks ajalugu võis koolipingis igavana tunduda. Muuseum on unikaalne just sel põhjusel, et pea kõiki eksponaate on võimalik katsuda käega, interaktiivsete eksponaatidega harjunud nooremate põlvkondade lemmik on töötav auruvedur, mis seisab 1924. aastal ehitatud depoos, mis on riiklik mälestis. Märkimist väärib ka Eesti Vabariigi aegne reisivagun aastast 1939. Avatud on ka siseekspositsioon, kuhu kuuluvad erinevad huvitavad raudtee ajalooga seotud esemed.

Suvel toimuvad muuseumis Aurupäevad, kus kõikidel soovijatel on võimalus teha sõit päris auruveduril ning sukelduda veelgi sügavamale ajalukku. Meeleolukas sõit võimaldab kogeda seda, kuidas meie esivanemad reisisid ning aitab noorematel põlvkondadel paremini mõista tänapäeva ning üldisemalt maailma nende ümber. Rongi vagunid on läbinud uuenduskuuri, mis teeb sõiduelamuse veelgi mõnusamaks ning autentsemaks. Kõik, kellel on teema vastu sügavam huvi, saavad kinosaalis vaadata videonäitust Eesti kitsarööpmelistest aururongidest.

Muuseum on avatud iga päev ning ootab kõiki huvilisi uudistama. Külastust aitab planeerida muuseumi kodulehekülg ning ürituste kalender on leitav muuseumi Facebooki lehelt. Lustimiseni Lavassaarel!