Williams ja Whyman peaksid järgmisel kolmapäeval ühes Küprose kuurordis sõudma abieluranda. Paar on tseremoonia korraldamise peale kulutanud 50 000 naela ja nad soovivad abielluda võimalikult ruttu, et Katy surmhaige ema jõuaks oma tütre altari ette viia. Eile hommikul teatas aga Thomas Cook pankrotist ning Suurbritannia ettevõtte kõik tulevased lennud ja puhkused on tühistatud. "Ma ei maga. See on õudne. Olen lihtsalt tuim," sõnas 33-aastane Katy. "Asi on teadmatuses ja faktis, et me ei saa selle osas midagi ette võtta."

Tema kihlatu Peter on viimase 18 kuu jooksul teinud kõvasti ületunde, et koguda raha 2. oktoobril toimuvaks pulmapeoks. "Oleme helistanud otse hotelli juhatajale, et saada teada, kas majutuse eest on makstud. Sel juhul oleks meil lihtsalt vaja broneerida teised lennud, kuid ei mingit infot," lisas mees. Mehele olevat varasemalt öeldud, et Thomas Cooki pankroti korral jäävad nad kõigest ilma.

Nad pole aga sugugi ainsad, kelle unelmate reisile kriips peale tõmmati – maailma eri sihtpunktides on lõksus umbes 600 000 inimest ning umbkaudu miljoni inimese reisiplaanid on tühistatud. Briti tsiviillennundusamet (CAA) teatas, et Suurbritannia valitsus on palunud algatada kodumaale tagasipöördumise programm, mis kestab 6. oktoobrini.

Need, keda ootab reis veel ees, peavad uued plaanid tegema. Manchesterist pärit vastabiellunud Lewis ja Amy Bromiley ootasid pikisilmi mesinädalaid Maldiividel. "Peame ootama tagasimakset, milleks võib kuluda kuid," ütles 25-aastane Lewis. "Me ei saa hetkel broneeringut muuta, peame oma sihtkohta muutma, sest see oli viimane saadaval olev lend. Broneerisime selle enam kui aasta tagasi, olime hästi ette valmistunud ja meil oli parim diil. Mina ja mu abikaasa oleme murest murtud."