New York

Mõnedele linnadele talv tõepoolest sobib. New York (avapildil) on üks nendest. Selge, et ilm on seal talvel külmem kui näiteks Londonis, aga taevas on eresinine, päike särab ja kui lund sajab, siis täiega, kattes kõik tänavad ja pargid valge vaibaga. Aeg justkui peatuks — hääled vaibuvad, inimeste põsed punetavad ja jõulutuled kaupluste akendel vilguvad eredamalt.

Pühadeaeg algab New Yorgis tänupühade ja Rockefeller Center’is paarikümnemeetrisel kuusel tulede süütamisega. Seda kuuske ehtiv tulederida on viis miili pikk ning tema tipus särab Swarovski kristallidega täheke.

Ei saa jätta tegemata pühadeaegset jalutuskäiku Viiendalt avenüült 39. ja 59. tänavani, kus asuvad kaunilt kujundatud jõuluakendega klassikalised kaubamajad Saks, Bergdorf Goodman, Henri Bendel jt.

Jalutada läbi pühadeaja New Yorgi saad SIIN!

Veneetsia

Talvine Veneetsia on üsna müstiline. Seal võib olla näpistavalt külm, kui tuul Dolomiitide mäeahelikult linna piitsutab, või niiske, vahel isegi väga niiske, nii et kõnniteede ja kanalite piirid hägustuvad.

Kuid talvel on Veneetsias ka palju sinisetaevalisi päevi ning kõik on odavam kui kõrghooajal.

Loe pikemalt talvise Veneetsia kohta SIIT!

Berliin

Saksamaa pealinn on talvel hoopis teistsugune. Järved külmuvad kinni, tänavakohvikud on suletud ning kõnniteedel lösutanud kohvikute, baaride, muuseumide, galeriide ja teatrite infrastruktuur tavalistesse mõõtmetesse taandunud.

Samas, kui külastad Berliini detsembris, leiad eest väga elavad jõuluturud — need võivad olla nii väikesed ja võluvad kui suured ja toretsevad. Õhutemperatuur võib kalduda miinuspoolele, sestap on soojad kehakatted soovituslikud.

Vaata videot Berliini jõuluturgudest:

Viin

Hoolimata madalast õhutemperatuurist, mis võib päevasel ajal alla nulli langeda, on elu tänavatel piisavalt elav. Siiluke sinist taevast ja harv lumesadu, needki võivad olla väga ilusad. Isegi kui sul natuke külm hakkab, pakub Viin lahenduse — vähestes linnades on nii palju kohvikuid ja baare, kus end soojendada. Ja tänavaturge ning balle, mida külastada.

Loe, miks Viin on unistuste linn, SIIT!

Amsterdam

Kanaleid ääristavad viilkatustega majad on karged nagu jää. Mugavates puupaneelidest seintega kohvikutes saad rüübata hõõgveini ja nautida kaminatuld. Linnas on palju pidulikke maitseid ja muuseume, mis pika talve jooksul külastajaid meelitavad.

Õhutemperatuur võib kõikuda nulli ümber ning madalat maad väisata külmad tuuleiilid. Sellise ilma korral võib aga leida palju tegemist siseruumides. Kui ilm lubab, on kanalite ääres jalutamine ka talvel Amsterdamis üks meelistegevusi.

Jaluta ringi öises Amsterdamis: