16. juunil alustas Nordica otselende Constanța linna, mis asub Rumeenia Musta mere puhkusekuurortide piirkonnas. Esimesele lennule me seekord ei jõudnud, aga 11. juulil olime kõik see mees pardal. Kell 6 hommikul õhku tõustes oli veel uni silmas, aga maandumise ajaks seadsin sammud kokpitti ja võtsin taas istet kahe piloodi vahele, sellele oma lemmiktoolile maailmas. Tegelikult, kui aus olla, on mu kõige-kõige lemmikum lennuki kapteni tool, aga sellel olen saanud istuda ja lennukit juhtida ainult väikelennukis.

Maanduda polnud väga lihtne, sest oli madal pilvisus ja piiratud nähtavus. Esimene katse läks meil luhta, aga teisel katsel õnnestus siiski maanduda. Lennuki kapten Juha Olavi Huttunen ja esimene ohvitser Maximilian Kuhnigk leidsid vaatamata kõigele Constanța lennujaama edukalt üles. Vaata ka pikemat videot maandumisest ja ruleerimisest lennujaama:

Homme aga soovitan võtta hommikukohvi kõrvale lahti Eesti Päevalehe laupäevalisa LP, sest seal on pikem reisikiri Rumeenia värvidest — Mustast merest, sinisest Doonaust ja kollasest vesikoerast.

Reisi toetasid Nordica ja Visit Romania.

Jaga
Kommentaarid