Väga hea on reisida ühe suure ja ühe väikese kotiga. Kui lähed reisile kaaslasega, võid temaga ühte kottidest jagada või pakkida kotid kahepeale.

Kui lähed reisile vaid mõneks päevaks, on mõttekas kaasa võtta vaid käsipagas. Seetõttu tasub uurida, mis on käsipagasi maksimaalne lubatud kaal ja mõõdud. Igal pool on erinevad eeskirjad, kuid tavaliselt tohib üks inimene võtta ühe koti. Seetõttu pane väike kott suure sisse. Kui see muutub liiga raskeks, pane selga rohkem riideid, mille saad hiljem ära võtta. Reisil olles saad suure koti jätta hotelli ja väikese võtta linna peale kaasa.

Kui plaanid külastada moodsat linna, pea meeles, et sind ümbritsevad inimesed on viisakamalt riides kui mingis külas maapiirkonnas. Niisiis võta kaasa sobilikud riided.

Enne kui kusagile lähed, tee kõikidest dokumentidest igaks juhuks koopiad. Saada koopiad endale ka meiliga, et sul oleks nendele iga kell ligipääs. Tee koopia ka kõikidest enda telefonikontaktidest, sest iial ei tea, millal võid reisil olles telefoni ära kaotada.

Mida peaks sisaldama suur kott?

Suur kott on see, mille jätad hotelli. Ära unusta kontrollida, millised on käsipagasile kehtivad eeskirjad ja säti oma kott neid reegleid silmas pidades. Mida peaksid aga kotti kaasa pakkima?

Lühikeste varrukatega topid: need on tõenäoliselt sinu põhilised riided soojas kliimas. Seetõttu vali hoolega, millised topid kaasa võtad, sest just neid kandes jääd fotodele.

Pikkade varrukatega topid: need on kasulikud, kui tahad end päikese eest kaitsta. Kujuta ette, et oled viietunnisel mootorrattasõidul ja õues on kõrvetav päike. Lühikeste varrukatega jääksid kätele koledad päikeserandid. Samuti on pikkade varrukatega topid head, kuid soovid külastada kirikuid.

Kampsun: võib tekkida küsimus, miks soojale maale minnes peaks võtma kampsuni kaasa? Meenuta neid lennureise, kui lennukisalong oli jääkülm või kui muuseumi konditsioneer ajas sind lõdisema.

Seelik: vali selline, mis on maitsekas ja sobilik.

Püksid: põhjus on sarnane pikkade varrukatega topile ehk viisakamasse kohta minnes ei pruugi teksad olla just kõige sobilikum variant.

Aluspesu: vali selline aluspesu, mis on võimalikult mugav, hingav ja ilmastikuga sobiv.

Jalanõud: arvesta, et suurema osa päevast veedad jalul. Seetõttu peaksid kaasa võtma võimalikult mugavad jalanõud ja samuti ühed kerged rannajalatsid, millega saad rannas käia.

Ujumisriided: isegi kui sa ei plaani randa minna, siis iial ei tea. Võta igaks juhuks alati trikoo või bikiinid kaasa.

Vihmamantel ja vihmakaitse kotile: isegi, kui külastad riiki parimal hooajal, võib ilm minna nigelaks ja hommikust õhtuni kallab nagu oavarrest. Seetõttu on hea valmis olla igaks olukorraks.

Taskulamp: võta igaks juhuks kaasa ka taskulamp, kui lähed riiki, kus ei ole stabiilne elektrivool. Taskulambist võib olla väga suur kasu, kui oled võõras ruumis ja äkki läheb pimedaks.

Hügieenitarbed: võta kaasa šampoon, seep, hambapasta ja –hari, päikesekreem ja tiigrisalv.

Tehnika: tahvelarvuti, e-luger, sülearvuti, laadijad, mälukaardid, patareid.

Magamiskott: see on oluline, kui plaanid ööbida mingis odavas kohas, mis on tõenäoliselt räpane. Kui ööbid viisakas hotellis, jäta magamiskott koju.

Mida peaks sisaldama väike kott?

Pass, raha, krediitkaardid ja muud elutähtsad asjad. Pane väikesesse kotti ka elukindlustuskaart ja kontaktandmed hädajuhtumiks. Dokumendid on mõistlik panna tõmbelukuga veekindlasse kotti, et need kannatada ei saaks.

Kui soovid rentida auto, võta kaasa ka autojuhiload.

Igaks juhuks on mõistlik kaasa pakkida ka esmaabikomplekt. See peaks sisaldama valuvaigisteid, sääsetõrjevahendit, plaastreid, desinfitseerimisvahendit ja preparaate kõhulahtisuse vastu.

Paki igaks juhuks kaasa ka salvrätikud ja WC-paber, sest paljudes maades ei anta prae kõrvale salvrätikut, et saaksid oma suud või näppe pühkida. Tualettides ei pruugi alati ka paberit olla.

Mõistlik on kaasa võtta ka pudel vett.

Igaks juhuks tasub kaasa võtta ka küpsiseid, sest kunagi ei tea, millal võib kõht tühjaks minna.

Kui lähed soojale maale, siis võta kindlasti kaasa päikeseprillid, et silmi kaitsta.

Sall on samuti kasulik riideese, mille peaksid kaasa võtma. Seda saad kanda ümber kaela või kasutada peakattena kuuma päikese eest. Kui lähed pühakotta, saad salli õlgadel kanda.

Väikesesse kotti pane ka kaamera ja selle ümbris.

Mida peaks sisaldama rannakott?

  • Rannalina ja/või rätik
  • Sukeldumistarbed nagu ujumisprillid ja hingamistoru
  • Rannajalanõud, mis on kerged ja hingavad
  • Veekindel kott asjade jaoks, kui plaanid minna paadireisile

Allikas: tripinasia.com