1. Igaüks teab, et Skype loodi Tallinnas - kas me ei räägi seda uhkusega siis mitte kõigile oma välismaalastest tuttavatele juba väga mitu aastat? Aeg on lisada sellesse nimekirja veel nimesid: tuule on tiibadesse saanud mitmed uued startupid – näiteks Teleport, tarkvara, mis arvutab välja, mis on sinu jaoks parim paik elamiseks ja töötamiseks; Transferwise – raha ülekandmise süsteem; GrabCAD – 3D printimise keskkond. Eesti on oma startupide arvult (umbes 400) Euroopas esikohal!
  2. Kui sa pole ikka veel veendunud, et eestlaste ja arvutite ja interneti vahel on eriline seos, siis võta teadmiseks, et Eesti oli esimene riik maailmas, kus rakendati online-valimisi. Programmeerimist õpetatakse põhikoolis ning ligipääsu internetile loetakse inimõiguseks.
  3. Peaaegu 50% Eesti pindalast on kaetud metsaga. Kui mujal metsamaa pindala väheneb, siis Eestis see kasvab.
  4. Teame, et Eesti on lame nagu pannkook. Aga ikkagi tahab iga Läti mootorrattur oma tüdruku raudruuna seljas just Suure Munamäe tippu viia, sest see on nii kõrge! Suur Munamägi, 318 m üle merepinna, on ikkagi ümbruskonna kõrgeim mägi!
  5. Eesti on kõige vabam riik maailmas, lähtudes World Liberty Project’i arvamusest.
  6. Eestlased on leiutanud maailmas täiesti ainulaadse spordiala – kiikingu (ringiratast üle võlli kiikumine).
  7. Eestlased ja lätlased ei suuda kuidagi kokkuleppele jõuda, kes siis ikkagi jõulukuuse esimesena tuppa tõi. Tüli vältimiseks ütleme, et seda tehti Balti riikides.