Kuigi ujumine on vaid pooltes randades lubatud, saab kõigis nautida külmi jooke, head muusikat ja vaadet veekogule.

Kõige lihtsamini leitav ja originaalsem on teaduskeskuse Nemo katusel asuv suurepärase vaatega urbanistlik beach. Pearaudteejaamast kiviviske kaugusel asub rohelist laevanina meenutav ehitis, mille lapikul katusel võite paljad jalad sooja liiva sisse suruda ja mõnusa muusika saatel linna siluetti imetleda. Kui peesitamisest küllalt saab tasub kindlasti ka “randa kandvasse” hoonesse sisse põigata.

Täiesti ainulaadse ranna leiate tehissaartele rajatud modernsest linnaosast Ijburgist. Keskraudteejaamast viib sinna tramm number 26 ja kõigest 10 minutiga olete täiesti teises maailmas. Ultramoodsatele majadele vastukaaluks on järve kaldale rajatud boheemlaslik Blijburg aan Zee rannabaar. Esialgu ajutisest kiirtoiduputkast on mõne aastaga saanud amsterdamlaste soositud ajaveetmiskoht, kus pühapäeviti kõlab elav muusika ja muul ajal keerutavad plaate Djd. Idamaised kivikujud, eklektiliselt kirjud padjad ja kõikvõimalikud lamamiskohad lausa nõuavad pikaliheitmist. Siinseks peamiseks tegevuseks ongi looderdamine ja pingevaba aja surnuks löömine. Laisalt lesivad läbisegi koeravolaskid ja nende peremehed. Isegi lapsed tunduvad siin raggae rütmis mängivat. Söögiks pakutakse Hispaania stiilis suupisteid, grillitud kana- ja juurviljavardaid ning muidugi ei puudu laudadelt helepunaselt sillerdavad salakavala mõjuga Sangria kannud.

Kellele ilma mereta variant siiski ei sobi võib pooletunnise rongisõidu järel kaunil Zandvoorti liivarannal kopsud soolase ookeaniõhuga täita. Energilisematel soovitan paar kilomeetrit edasi Bloemendaali randa jalutada. Sealsest rannarestoranide valikust leiab nii minimalistlikke trendikaid lamamisruume kui ka fantaasirikkalt kireva Woodstock69. Woodstock on legendaarne poole ööni kestvate rannapidude ja hipiliku atmosfääri poolest. Siin ei vaata keegi kõõrdi kui paarike naaberdiivanil sügavalt suudleb või paremad päevad seljataha jätnud harali habemega vanamees salaja kaasatoodud veini trimpab.