USA-s Badlandi rahvuspargis asuv ringina kulgev lühike matkarada sobib ka lastele, pakkudes imelisi, karmidelt mäenukkidelt ja kanjoniservadelt lähtuvaid vaateid Lõuna-Dakota loodusele. Püüd leida järgmist kohta, kus peatuda, lisab matkale erilise võlu.

Hispaanias Málaga provintsis Andaluusias asuval Caminito del Rey matkarajal kõndides on kindlustatud adrenaliinirohke elamus. See on hea rada seiklejatele, kellele meeldib jalgsi mööda maailma ringi konnata.

Kui otsid midagi ekstrapõnevat, sobib võtta jalge alla matkatee Loiuse'i järve äärest Agnese järve kaldal asuva teemajani Banffi rahvuspargis Kanadas. Igal sammul kohtad midagi imelist ja pildistamisväärset. Boonusena tuleb arvesse seegi, et teemajas pakutakse matkapäeva lõpetuseks kosutavat kosti.

Uus-Meremaal Banksi poolsaarel paiknev Canterbury matkarada on nimetatud maailma parimaks. Tähelepanuväärne retk pakub vaateid kaljusele vulkaanilise tekkelooga rannajoonele ning on sobiv igal tasemel matkajatele.

Läbi Kanada kulgev Trans Canada Trail on tõenäoliselt maailma pikim ühendatud matkaradade võrgustik ning sobib neile, kes soovivad omadada rannikult rannikule kulgemise kogemust. Iga etapp on unikaalselt ilus, kuid eriliselt kerkivad esile kaljunukkide ja rippsildadega varustatud maastikud Pinawa piirkonnas Manitobas.

Kjeragi mägi Norras Forsandis sobib ideaalselt neile, kellele meeldivad väljakutsed, mis lõpevad imeliste vaadetega.

Kui soovid matkates sõpru leida, kaalu Austraalia edelaosas paikneva 984 kilomeetri pikkuse Bibbulmuni valimist.

USA-s Yellowstone'is asuv Black Canyoni rada pakub 26,5 kilomeetril võimaluse tutvuda Ameerika esimese rahvuspargiga. Matk annab võimaluse ronida 853 meetri kõrgusele, kust avanevad vaated on tõesti pingutust väärt.

Ikoonilise tähendusega on pilvedes kulgev Inca rada Peruus Machu Picchul. Seda mööda sammumine sunnib mõtlema, kes ma olen ja mida ma siin maailmas teen.