Teekond, mis tõlkes tähendab "kuninga jalgrada", kulgeb mööda Gaitanesi kaljuserva Lõuna-Hispaanias. Kohati on raja all üle saja meetri vabalangemist.

Varem tuli lagunenud teel kasutada alpinismivarustust, et edasi liikuda kohati vaid kaljudelt välja ulatuvate roostes raudlattide peal turnides. Ametlikult oli rada suletud ja seal ronimine keelatud.

El Chorrost algav kaljutee avati eelmise sajandi alguses, et töölised pääseksid ligi hüdroelektrijaamale. Viimased aastakümned oli Caminito del Rey hüljatud ja lagunes. Peale 1999. ja 2000. aastal toimunud õnnetusi likvideeriti ligipääs rajale, kuid seal käidi sellegipoolest.

Teekonna kuninglik nimetus tekkis seoses sellega, et tammi õnnistas 1921. aastal sisse kuningas Alfonso XIII. Tema lapselaps Felipe VI on palutud 26. märtsil matkarada (taas)avama.

2011. aastal otsustasid Andaluusia omavalitsus ning Malaga linnavalitsus, et jagavad raja taastamise kulusid ja ehitavad 2015. aasta märtsiks uue, turvalise turismiatraktsiooni 5,5 miljoni euro eest.

Tööd algasid aasta tagasi. 2,9-kilomeetrine kaljurada pole pikk, aga kulgeb ekstreemsetes kohtades, mis tegi ka taastamise ja ehitustööd väga raskeks. Materjalid tuli kohale toimetada kopteriga, töötada tuli alpinismivarustusega kaljuseintel rippudes. Kogu matkateekond on 4,4 kilomeetrit.

Ilmselt väga populaarseks kujunev turismiatraktsioon on esimesed kuus kuud külastajatele tasuta, hiljem muutub tasuliseks. Matkajate arv on piiratud seoses turvalisuse tagamisega rajal.

Vaata, kuidas nägi välja matkamine Caminito del Reys enne taastamise algust: