Türgi Vahemere rannik on rõõmustanud eestimaalastest reisihuvilisi juba alates 2004 aastast, mil Novatours avas oma esimesed tšarterreisid Antalyasse.
Kristallselge ja soe Vahemeri, rohelised Tauruse mäed, helesinine taevas ja kuum päike, rikkalik türgi köök, head kohalikud joogid, meelelahutusüritused (türgi rahvusõhtud, jahisõidud ja džiibisafarid), ööklubid, hamamid (türgi saun), massaaž, rafting ja muud vaba aja veetmise võimalused on peamised ning kõige olulisemad tegurid meeldiva ja sisuka puhkuse veetmiseks.

Antalya piirkonda peeti ennemuiste kõigi müstiliste tähenduste keskuseks. Oma laialt tuntud randade, kõrgeklassiliste hotellide, spordikomplekside, ööklubide ja peente poodide tõttu kutsutakse tänapäeval seda piirkonda ka Türgi Rivieraks.

Türgi rannik pakub lõputult võimalusi.

Türgi puhkusepaikade suurim eelis on erinevate Antalya kuurortpiirkondade suur valik: Kemerit ümbritsevad metsaga kaetud mäed, Laras, Alanyas ja Belekis on võrratud liivarannad, Sides aga meeldejäävad maastikuvaated. Valikuid tundub otsatult palju ja kõik tunduvad head. Milline kuurort kellelegi tegelikult parim on ja kuhu hotelli valima peaks vastavalt oma huvidele ja seltskonnale, aitab selgitada Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg.

Perepuhkusele Türki võib sõita igas vanuses lastega.

Parim perepuhkuseks: Belek ja Papilloni hotellid
Antalya lennujaamast vaid ligi 35 kilomeetrit idasse suundudes jõuame rahulikku ja kvaliteetsesse puhkepiirkonda - Beleki. Lõputute liivarandade kõrval on selles Türgi kuurordis terve rida viimaste tehnikanõuete järgi ehitatud ja sisustatud hotelle, millest lõviosa on nelja- või viietärnihotellidel. Novatoursi hotellivalikus on selles piirkonnas ligi 25 hotelli. Belek sobib puhkamiseks eelkõige peredele, samuti ka paaridele, kes janunevad romantika järele.

Eraldi lastekontseptsioonile on mõelnud näiteks Papilloni hotellid. Lastele on palju erinevaid lõbusaid ja turvalisi tegevusi ning vanemad saavad rahulikult puhata. Hotellide vahetus läheduses on kohe ka liivarand.

Parim sõpradega suve nautimiseks: Alanya
130 km kaugusel Antalyast asub meeldiva miljööga Alanya. See Vahemere kuurort paikneb Tauruse mägede nõlval. See kuurortlinn ahvatleb puhkajaid oma pehme lähistroopilise kliimaga. Kaunis sadam, valge liivaga rand, helesinine vesi ja otse merre laskuvad Tauruse mäed moodustavad harmoonilise ja silmale kauni terviku. Rooma imperaator Marcus Aurelius kinkis oma armastatule Kleopatrale pulmadeks Alanya. Üks ilusamaid, peene, valge liivaga Alanya randu kannabki Kleopatra nime.

Alanya vanalinn kutsub külastajaid jalutama oma kitsastel tänavatel, terrassidel paiknevad kohvikud ja tavernid aga meelitavad turiste sealt avanevate võrratute vaadetega nii päevasele kui ka öisele linnale. Pidu ja pillerkaaritamist leiab Alanya ööelus kuhjaga. Linnas sees asub terve rida taskukohaseid ja korralikke kolme- ning neljatärnihotelle, kus peatudes saab hõlpsasti linna elurütmiga ühte sammu astuda. Novatoursi hotellivalikus on selles piirkonnas ligi 60 hotelli.

Neile, kes soovivad puhata suuremates hotellikompleksides või viietärnihotellides, peavad valima reisipaketi Alanyast mõnikümmend kilomeetrit eemale, kus asuvad rahulikumad piirkonnad nagu Konkali, Avsallar, Okurcalar ja Türkler.

Sõpradega võib sõita nii pidutsema, purjetama kui lihtsalt päikest ja merd nautima.

Parim romantiliseks puhkuseks: Jällegi Belek ja Calista Luxury Resort
Romantikutest paarid on avastanud Belekis viietärnihotelli Calista Luxury Resort. Hotell võlub oma hubase rohelise territooriumi ning suurepärase teenindusstandardiga, kus igale kliendile pööratakse ainulaadset tähelepanu.

Parim ajaloohuvilisele: Kemer
Antalya kesklinnast 42 km kaugusel asuvat väikest kuurortlinna Kemerit ääristavad ühelt poolt männimetsadega kaetud mäed ja teiselt poolt Vahemere kristallselge vesi. Selle kuurortlinna jahisadam on üks suuremaid Türgis. Teiste Antalya kuurortidega võrreldes pakub Kemer rohkem avastamist ajaloo- ja rännuhuvilistele – märksõnadeks Olympose mägi, Phaselis ja Myra-Kekova. Novatoursi hotellivalikus on selles piirkonnas ligi 45 hotelli, mis on kõik kontrollitud ja vastavalt reisi eelarvele leiab siit endale meelepärase igaüks.

Ajaloohuvilistel ei pruugi rannas vedelemiseks aega jäädagi.