Alljärgnevalt esitleme kümmet parimat Kreeka saart.

Mykonos

Kreeka saarte seas loetakse seda kosmopoliitseks paigaks. Mykonose linn (tuntud ka kui Chora) oma kitsaste tänavate ja valgeks lubjatud majadega on väga võluv. Kuigi peaaegu kõik tänavaääred on palistatud poodide, galeriide, kohvikute, baaride ja restoranidega, pole linn oma identiteeti kaotanud. Ning seda tänu seal kehtivatele rangetele ehitusreeglitele, mis hoiavad Küklaadidele iseloomulikku arhitektuurilist joont.

Pikad, puhta ja valge liivaga rannad, mäekülgedel paiknevad viinamarja-ja viigimarjakasvandused, oliivisalud, maisi ja nisupõllud. Palju kauneid maastikke, ajaloolisi paiku ja suurepäraseid randu kokku moodustavad väga lõõgastava atmosfääri. Võid külastada vanade turuplatside varemeid ja 14. sajandil ehitatud kindlust. Kosi kesklinnas, mis võlub valgendatud hoonetega, leiad hulgaliselt hotelle, restorane, baare ja ööklubisid.

Kosi saar.

Paros on üks maalilisemaid Kreeka saari. Võluvad vanad linnad, munakivisillutisega kaetud tänavad, lubjaga valgendatud majad, tuules värelevad ronitaimed. Kuna praamiühendus on Parosel hea ja mugav, teeb see saarest ideaalse „pesapaiga“, kust külastada ka teisi Küklaadide saarestikku kuuluvaid saari. Kui otsid aktiivset ööelu, hellitab see saar sind oma rikkaliku restoranide, baaride ja ööklubide valikuga ära. Ka Parose rannad on mitmekesised, vaiksetest kära- ja rahvarikasteni, kus toimuvad sageli tuulesurfivõistlused.

Paros

Arvatakse, et Samos on üks päikselisemaid sihtkohti Euroopas. Rabavad väikeste kividega ja kristallselge veega rannad, mis on sukeldumiseks ja snorgeldamiseks ideaalsed. Pole kunagi varem neid lõbustusi proovinud? Ära muretse, saarel saad seda kõike instruktorite juhendamisel õppida. Tähelepanuväärsete paikade hulka kuulub jumalanna Hera tempel ja Eupalinia akvedukt, mis on oivaline endisaegse inseneritöö näide.

Skiathos

Türgist eraldab saart kitsas väin, saar on ideaalne paik erinevate vaatamisväärsustega tutvumiseks. Saare keskel asub 11. sajandist pärit klooster Nea Moni, lõunaosas saab külastada mitmeid keskaegseid, paksude seinte ja uhkete tornidega villasid. Tõenäoliselt näed seal ka värvilisi tulbipeenraid. Kui külastad saart ülestõusmispühade ajal, saad Vrontadosi linnas jälgida sõbralikku kirikutevahelist sõda - unikaalset traditsiooni, mis on osa ülestõusmispüha jumalateenistustest.

Chios

Kõikidest parimatest Kreeka saartest pakub just Korfu kõige mitmekesisemaid võimalusi kohaliku kultuuri ja maastike nautimiseks. Samuti leiad seal hulgaliselt meelelahutust. Bütsantsiaja ajaloo ja Kreeka mütoloogiaga üle külvatud Korfu esitleb võluvaid vanu linnu, milles kohtad nii Kreeka, Itaalia, Prantsuse kui Briti arhitektuuri näiteid. Linnadest väljas asuvad imekaunid rannad, mõned neist täiesti puutumatud. Polegi oluline, millised asjad sind täpselt huvitavad – Korfu pakub kõike ja igale maitsele, alates ajaloolistest paikadest kuni kaasaegsete muuseumite ja tuledes helklevate ööklubideni.

Korfu

Loodusesõbrad ei saa selle saare külastamisest loobuda. Olles üks Kreeka põhjapoolsemaid saari, laiuvad sellel mändidega kaetud mäenõlvad ja liivased rannad, pakkudes palju võimalusi metsiku looduse vaatlemiseks ja nautimiseks. Ka vanad kloostrid ja keskaegsed lossid, Bütsiantsiaja kirikud ning imelised muuseumid on huvitavad.

Samos

Kui armastad ajalugu, pead külastama Rhodost. Türgi ranniku lähedal asuv kaunis saar peidab oma pinnal mitmeid ajaloopärle – keskaegne vanalinn, Apollo tempel, Lindose Akropol ja linnapea elamu jms. Saarel on eksootiline, türgilik atmosfäär, palju rannakuurorte ning võluvaid villasid, sõbralikud inimesed.

Rhodos

Kreeka saartest suurim ja rahvarohkeim. Seal on hulgaliselt erinevaid majutusvõimalusi, restorane, kauplusi ja ööklubisid. Kuna saarel laiuvad imekaunid rannad, pilkupüüdvad mäed ja kuristikud, saad nautida paljusid erinevaid vabaõhutegevusi: matkamine, mägironimine, ratsutamine, ujumine jm. Ajaloohuvilistele pakuvad avastamisrõõmu ajaloolised ja arheoloogilised vaatamisväärsused, mille tipuks on Minose tsivilisatsioonist pärit Knossose palee.

Kreeta


Veel üks Küklaadide hulka kuuluv saar. Tuntud oma dramaatiliste vaadete, jalustrabavate loojangute, valgeks lubjatud majade ja väga aktiivse vulkaani poolest. Santorini pealinnas Firas on kohtunud Veneetsia ja Küklaadide arhitektuur, valgete munakividega kaetud ja mööda mäekülgi üles ronivad tänavad on ääristatud kaupluste, tavernide, hotellide ja kohvikutega. Kui saabud meritisi, võid sadamast linna jõudmiseks kasutada funikulööri või lasta end 588st trepiastmest üles viia muulal.

Santorini