Milano Bergamo lennujaamas, mida tuntakse ka nime all Orio al Serio, valitseb kaos. See järgnes Barcelonast saabuva Ryanairi lennuga seotud vahejuhtumile.

Väidetavalt juhtus see kõigest mõni sekund pärast seda, kui lennuki rattad maapinda puudutasid, kirjutab Euronews.

SACBO (lennujaama haldav ettevõte) teatab, et lennurajal juhtunu tõttu peatatakse lennutegevus. „Väljuvad lennud hilinevad ja saabuvad lennud võidakse ümber suunata või tühistada kuni lennujaama taasavamiseni.“

Lennujaama veebilehel on kõik lennud kuni tänase ööpäeva (teisipäev, 1. oktoober) keskööni edasi lükatud, tühistatud või ümber suunatud. Mõni väljuv lend tundub olevat hilinenud kuni kella 14-ni kohaliku aja järgi. See võib tähendada, et selleks ajaks taastub lennujaama tavapärane töö. Kindel see siiski pole.

Ka Riia-Milano lennud on tühistatud

Delfi Reisijuht võttis ühendust reisijaga, kes on praegu Riia lennujaamas kinni, sest Milano-lend on Ryanairi juhtumi tõttu tühistatud. „Siin on suhteliselt suur kaos,“ tõdeb ta. Reisija sõnul ei ole talle öeldud, millal ja kas täna üldse on võimalik Milano lennule pääseda. „Oleme ikka Ryanairi klienditoe järjekorras ja lennujaam ütles, et nad ei saa midagi teha, sest Ryanairi lihtsalt ei saada kätte,“ sõnab ta. Reisija sõnul pole Riia lennujaamast ka suurt abi, sest nad suunasid reisijad Ryanairi poole. Lennufirma ei ole aga siiani reisijatele vastanud.

Kui teil on plaanis täna Milano Bergamo lennujaamast lennata, on kõige parem enne lennujaama minekut kontrollida oma lennu staatust.

Ryanairi lend saabus Barcelonast umbes kell 8 hommikul kohaliku aja järgi. Vaid mõni sekund pärast maandumist plahvatas üks lennukiratta rehvidest.

Ükski reisija või meeskonnaliige vigastada ei saanud. Teadete kohaselt jõudsid tuletõrjujad kiiresti kohale ning evakueerisid kõik reisijad ja meeskonna.

Tõenäoliselt, kuigi kinnitust ei ole saadud, blokeerib lennuk lennurada ja seetõttu on lennujaam pidanud ohutuse tagamiseks kõik lennud peatama.