Kõige enam reisiti maikuus Stockholmi, populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Antalya, Helsingi, Riia ja Frankfurt. Maikuus avati otselennud Burgasesse, Maltale, Dubrovnikusse, Splitti ja Heraklioni. Lennufirmadest oli suurima turuosaga Air Baltic, kellega lendas 24% reisijatest. Regulaarlendude keskmine täitumus oli 72%.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme  Eero Pärgmäe sõnul on nii edukas maikuu lennujaama jaoks loomulikult rõõmustav, aga kindlasti ka väljakutseid pakkuv. „Lennupileteid on Tallinnas sel suvehooajal müügis üle 20% rohkem ja paljud lennufirmad teevad kampaaniaid, et lennukeid täis müüa. Kui olla reisi kuupäevadega paindlik, siis leiab ka soodsaid pakkumisi ja juba nüüd on hea aeg sügise reisiplaane teha. Selle suve uus kauaoodatud sihtkoht Praha, mida teenindab Eurowings pakub lende neli korda nädalas. Kõige rohkem on lisamahtu suvehooajal Stockholmi liinil, kus lennusagedusi suurendasid nii SAS kui Ryanair ja lendude arv Rootsi pealinna küündib kaheksa lennuni päevas. Suvehooajal on Tallinna lennujaamast võimalik otselennuga lennata enam kui 50 sihtkohta.“

Lennujaam planeerib oma ressursse vastavalt lennuplaanile, ent suvisel reisimise kõrghooajal võib sellele vaatamata ette tulla olukordi, kus järjekorrad venivad tavapärasest pikemaks. „Siinkohal kutsungi üles kõiki reisijad saabuma lennujaama kaks tundi enne väljalendu. Kindlasti vaadake üle oma reisidokumendid ja kas sihtkoht, kuhu lendate on Schengeni alal või mitte. Kui ei ole, siis arvestage ka piirikontrolli läbimise ajakuluga. Alati on hea, kui lisaks ID-kaardile on kaasas ka pass, sest automaatväravaid piiril saab läbida ainult passiga. Lisaks peaks arvestama ka sellega, et kui reisite odavlennufirmaga, siis algab lennule pardaleminek juba 45 minutit enne lennu planeeritud väljumist. Veenduge, et jõuate lennujaama kindlasti kaks tundi enne lennu väljumist, et saaksite kõik vajalikud protseduurid läbitud ja jõuaksite õigeaegselt lennule,“ selgitas Pärgmäe.

Regionaalseid lennujaamasid läbis mais 5637 reisijat: Kuressaare lennujaama 3926, Kärdla lennujaama 1525 reisijat, Tartu lennujaama 148 ja Pärnu lennujaama 38 reisijat. Alates 2. juunist alustas Finnair taas 2 korda päevas Tartu-Helsingi liini teenindamist.