Viimasel ajal on räägitud Tallinna lennujaama kehvast ühendusest maailmaga, kuid selle parandamiseks on oma panust andmas reisikorraldaja Join UP!, kes alustas tänasest otselendudega Tallinnast Sri Lankale.

Lend kestab 12 tundi ja 25 minutit koos tunniajase tehnilise vahemaandumisega Bahreinis, kus reisijad lennukist ei välju. Tegemist on lühima võimaliku teekonnaga India ookeanis asuvale saarele.

Esimene lend aga plaanipäraselt ei läinud ning õhkutõus hilines umbes viis tundi. Ettevõtte esindaja Zane Leite sõnul oli hilinemine tingitud lennuki eelmise sõidu ajakava ootamatust muutusest. „Me vabandame siiralt oma klientide ees tekitatud ebamugavuse pärast. Me täname oma väärtuslikke reisijaid mõistmise ning kannatlikkuse eest,“ ütles Leite.

Esimesel lennul oli 122 reisijat ning inimestele pakuti ootamise ajaks toidutalonge ning tasuta eineid lennuki pardal.

Reisijatel on Euroopa Liidu regulatsioonide kohaselt taolise pikema ootamise ajal õigus küsida ka kompensatsiooni, mille suurus on 250–600 eurot sõltuvalt hilinemise pikkusest ning kahe sihtkoha vahemaast. Seda aga juhul, kui lend ei hiline erakorraliste asjaolude nagu lennuliikluse korraldamisega seotud asjaolud, poliitiline ebastabiilsus, halvad ilmastikuolud ja turvariskid.

Piletid Sri Lankale algavad 800 eurost inimese kohta ning sisaldavad endas nii lendu kui hotelli. Reisi pikkuseks saab valida 9–20 päeva ning need on huvilistele saadaval kuni 2024. aasta aprilli keskpaigani.