Estraveli kommunikatsioonijuhi Katrin Aaslaidi sõnul on jõulude ja aastavahetuse aegne periood on reisile minemiseks kindlasti üks kulukamaid aastas.

,,Kokku saavad pühadeperiood ja koolivaheaeg. Sellega peab alati arvestama ning võimalusel broneeringud pikalt ette vormistama,'' ütles ta. Aaslaidi sõnul on pakettreiside puhul populaarseimateks sihtkohtadeks tšarterlendudega päikesepuhkuse võimalused Egiptuses, täpsemalt Hurghada ja lisaks ka Kanaari saared Tenerifel.

,,Nendele kahele järgneb alati jõulude ajal populaarne Soome, Rovaniemi ning lennupileteid on enam ostetud USAsse (Miami) ja AÜE-sse (Dubai),'' lisas Aaslaid.

Populaarseimad sihtkohad on päikeseküllased

Reisikorrraldaja Novatoursi müügiosakonna juhataja Ann Tiedemanni sõnul on kõige eelistatumad sihtkohad pühadeks ja koolivaheajaks Egiptus ja Tenerife. ,,Kaugemad ja eksootilisemad sihtkohad on pühade ajal näiteks Dubai, Tai, Sri Lanka ja Maldiivid,'' ütles Tiedemann.

Ta lisas, et laste koolivaheaeg on reisijate jaoks väga aktiivne ja nõutud periood, sellest tulenevalt on hinnatase tavaperioodist veidi kõrgem. ,,Tavapäraselt on nii, et mida hiljem koolivaheaja reis broneerida, seda rohkem tuleb teha järeleandmisi oma reisivalikutes. Samas võib kiire tegutsemise korral ka eesootavaks talviseks koolivaheajaks leida häid pakkumisi näiteks Hurghadasse, Sharm el Sheikhi ja Tenerifele ning seda jõulupühadest kuni aastavahetuse väljumisteni välja,'' sõnas Tiedemann.

Kuid Tidemanni sõnul on positiivne see, et alla 12-aastastele lastele kehtivad pakettreiside puhul keskmiselt täiskasvanute hindadega võrreldes ligi 40% soodsamad hinnad.

Domineerivaks riigiks on Egiptus

Reisibüroo Go Travel turundusjuht Kädi Puparti sõnul armastavad nende kliendid jõuluvaheajal enim puhata Egiptuses, sest Egiptuse reise broneerivad koguni 50% nende klientuurist. ,,Ülejäänud 25% moodustavad muud riigid, nagu näiteks Tai, Portugal, Maroko ja Araabia Ühendemiraadid,'' lisas ta.