Saabume Aeronautica Arenale pühapäevasel päeval, aga kuna pole veel hooaeg, on siin mõnusalt inimtühi ja pea kogu „areen“ on meie päralt. Alustame oma elamustuuri lõunasöögiga Arena restoranis, mis on imeline ja seab meid veel enam valmis eesootavateks seiklusteks. Põhjapõdra carpaccio, kukeseenesteik, ulukiliha ja broccolinid kõhus, astume vastu esimesele väljakutsele, nimelt tuuletunnelis lendamisele. Saame kostüümid selga ja meie ülilmuheda instruktori Jukka Siivola abiga selgeks tunnelis kasutatavad käemärgid ning suundumegi vastu uuele kogemusele.

Ma ei oska muud öelda, et kui vähegi võimalik, mine tuuletunnelisse lendama. See kogemus pole võrreldav millegi eelnevalt kogetuga. Olgu, võib-olla üks kord, kui emaga tohutu tormi ajal mööda mereäärt niimoodi „jalutasime“ algul vastu- ja siis pärituules, et tõesti vahepeal oli tunne, et tõuseme õhku. Aga sellised olukorrad ei juhtu just tihti ega ammugi mitte oodatult. Tuuletunnel on aga saadaval iga ilmaga ja pärast seda kogemust olid mul lisaks kõikvõimalikele keha lihastele valusad ka põselihased ja hääl oli ära — mida muud oodatagi, kui eufooriast on suu mitte ainult kõrvuni, vaid isegi kõrvadest mööda ja kiljumist ei suuda ka mitte kuidagi tagasi hoida.

Vaata, kuidas lendamine tuuletunnelis välja näeb! Alguses on küll kohmitsemist, aga video lõpupoole läheb juba päris lendamiseks:

Vaatasime ka seda, kuidas üks instruktor tunnelis lendas, see oli (eriti meie laperdamisega võrreldes) tõeliselt ilus vaatepilt:

Pärast lendamist saime vaid veidi hinge tõmmata ja siis ootas meid juba surfamine. Ma olen merel üht ja teist proovinud, aga ei saa end väga kogenuks küll nimetada. Seda mõnusam oli tunda end kui tõeline lainekuningas nii flowboardil kui bodyboardil. Seda muidugi nii kaua, kui laualt maha lendasid. Aga niikaua kui ei lennanud, oli ülimalt mõnus ja ma ütleksin, et meil tuli see kõik päris hästi välja. Vähemalt arvasime me seda senikaua, kuni instruktor meile näitas, kuidas seda kõike päriselt tegema peaks.

Aga vaata parem videot amatöörsurfajast — see oli parim, mis ma suutsin lainetes teha:

Ja võrdluseks video, kuidas surfas meie noor instruktor Teemu Hurri:

Pärast Aeronautica Arena külastamist oled kindlasti hellade lihastega, mõningate sinikatega kehal ja käheda häälega, aga see kogemus on seda kõike kuhjaga väärt. Tegelikult saab Arenal teha ka vähem füüsilist pingutust nõudvaid tegevusi nagu lennata helikopteriga, käia saunas, pidada pidu ja isegi karaoket laulda, aga olgem ausad, seda kõike tasub teha alles pärast tuuletunnelis lendamist ja surfamist.

Vaata fotosid meie elamustest Aeronautica Arenal:


Jaga
Kommentaarid