Ryanair on hiljuti kehtestanud uued reeglid UK-st Ibizale, Alicantesse, Barcelonasse, Malagasse, Palmasse ja Tenerifele lendavate reisijatele.

„Selleks, et seada kõigi reisijate mugavus ja ohutus esikohale, rakendab Ryanair Hispaania reisidel järgmisi piiranguid: klientidel ei ole lubatud võtta pardale kaasa alkoholi, käsipagaseid kontrollitakse enne pardaleminekut väravate juures,“ teatas lennufirma.

„Lennujaama kauplustest või mujalt ostetud alkohol tuleb paigutada sobivasse käsipagasisse, mis märgistatakse väravas ja pannakse seejärel tasuta lennuki lastiruumi, kui olete ostnud eelisjärjekorras pardale mineku või kui teil on väike käsipagas,“ lisas lennufirma.

Liverpooli Echo teatas, et kõik, kellel on võetud salaja pardale kaasa alkohol, eemaldatakse lennult ning neile ei tagastata raha.

Sarnased reeglid on kehtestatud ka mitmetes Hispaania kuurortides, et tagada ohutu alkoholitarbimine päikese käes. Magalufis, S'Arenalis, Playa de Palmas ja Sant Antoni de Portmanys broneeritud all-inclusive majutusega puhkajatele on kehtestatud piirang alkoholi päevase tarbimise osas, mis on kuus alkohoolset jooki.